Fotóválogatás

2022.01.12. 20:00

Fotós képein a világ: kötetlen, szabad és nagyon a miénk

Kozma István fotóriporterünknek elmúlt esztendőben készült fotóiból válogattunk.

Balogh Csilla

Fotó: Kozma István

A képeket nézegetve fellélegeztem. Végre vége a bezártságnak! Végre felszabadultan, a szabad ég alatt lehetünk, együtt és másokkal, és nem a számítógép kép­ernyőjén kell néznem a másikat, hanem végre örülhetünk a személyes találkozásnak, a napnak, a víznek, a hónak, a világnak. Játszhatunk, mozoghatunk és megmérettethetjük magunkat másokkal vagy csak önmagunkkal.

 

Szeretjük ezt a fotós által elénk tárt világot, mert kötetlen, szabad és nagyon a miénk. Általa újra felfedezhetjük, újra átélhetjük és szerethetjük az életet. Mert a fotókból árad az élet szeretete, nincs nyoma rajtuk az elmúlt évek dermedt valóságának, a koronavírus mindenkit megbénító, kordában tartó hatásának. A képeken látható embereket összeköti a tevékenység, a mozgás és az abban elmerülés öröme, a nevetés mint az életszeretet legerőteljesebb megnyilvánulása. A képek megajándékoznak bennünket azzal az élménnyel is, amit rohanó, ám székekbe kényszerített digitális világunkban szinte már-már elfelejtünk, hogy mozgásra vagyunk teremtve. Sétáljunk, fussunk, sportoljunk mindegy, mit, játsszunk sokat! Élvezzük a mozgás és az együttlét örömét, mert létünk lényege a mozgás, a közösség! Az együtt megélt élmények pedig erősítik összetartozásunkat.

Élvezetes játék a múltból
Havas játék Bánkúton
Hajrá, hajrá! Rali Tokaj-Hegyalján
Borsodi Vágta Hernádkak-Belegrádon
Ma csak játék, egykor véresen komoly volt
Rajtolnak az eljutási verseny résztvevői
Ballagott a vén diák
Jégbe fagyott vízesés Lillafüreden
Hegyi kiképzés
Az év első csobbanása a Sajóban 
Labda volt, spori

Fotók: Kozma István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában