Ezt írtuk anno 1992-ben

2022.01.05. 07:30

Folyamatosan emelkedik a bliccelők száma Miskolcon

Teljes létszámban dolgoznak a Miskolci Közlekedési Vállalat jegyellenőrei – az Észak-Magyarország 1992. január 7-én azt is megírta: miért.

ÉM

Fotó: Ádám János

„Január elsején hat ellenőrünk dolgozott, és 45 bliccelő adatait jegyezték föl. A következő napon már 18-an léptek munkába, és 105 jegy nélkül villamosra, autóbuszra szálló utas nevét írták föl” – idézte a közlekedési társaság illetékesét a megyei napilap. 

 

A következőkben azt is elárulta: folyamatosan emelkedik az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók száma a megyeszékhelyen. 

 

„Az életkörülmények romlása miatt mind többen kényszerülnek rá, hogy megpróbálják ingyen igénybe venni járatainkat. A bliccelők között vannak agresszív utasok, akik megfenyegetik munkatársainkat, míg mások szégyenkezve vallják be: munkanélküliek, jövedelmük szinte a semmivel egyenlő, de utazniuk muszáj. Emellett szép számban akadnak olyanok is, akik a helyszínen fizetik ki a pótdíjat és a bírságot” – avatta be az újság olvasóit a jelenség részleteibe, vélhető okaiba az írás. A következményekről pedig ezt tudhatták meg a téma iránt érdeklődők: A 314 forintos büntetésről a helyszínen kiállítják vagy három héten belül postázzák a csekket. A befizetésre 30 nap a határidő. Ha a vállalathoz nem érkezik meg a pénz, akkor már 914 forintot kell fizetni, plusz a postaköltséget. Ha ez is elmarad, a bíróságtól kéri a közlekedési társaság a végrehajtást.
 

(A borítóképen: Az MVK telephelye napjainkban. A bliccelés nem szűnt meg mára sem)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában