Előadás

2022.01.28. 12:00

Fertőzés a közösségi hálón

Nagy hatással van a közösségi média napjaink társadalmára.

ÉM

Forrás: Bujdos Tibor

„A közösségi média az ideológiafertőzés eszköze is, ugyanúgy, ahogy ma egy repülőgép is lehet a virológiai értelemben vett fertőzés hordozója, mert nagyon terjeszt” – nyilatkozta az Északnak a Cambridge-i Egyetem tanára, Calum T. Nicholson, aki előadója volt a Mathias Corvinus Collegium miskolci központja legutóbbi fórumbeszélgetésének csütörtökön.

– Amit most újra meg kell tanulnunk, az az, hogy kompromisszumokat találjunk. Ma az ember akár a hálószobájában is óriási online közösségekkel tarthat kapcsolatot. Az a tapasztalat, hogy a közösségi médiában egyre kevésbé tudjuk elfogadni mások véleményét – hangsúlyozta Calum T. Nicholson. – A szólásszabadság fogalmát is sokan félreértik, amikor azt gondolják, hogy bármit elmondhatnak ezeken a platformokon, holott a szólásszabadság igazából azt jelenti, hogy bármit elmondhatok anélkül, hogy elnémítanának. 

 

Szerinte az is probléma, hogy akik a közösségi médiát üzemeltetik, azok úgy alakították ki ezt a rendszert, hogy függőséget okozzon.

 

(A borítóképen: Calum T. Nicholson tartott csütörtökön előadást az MCC-ben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában