Rászorulók kaptak segítséget

2022.01.19. 14:00

Egy hónapra való tűzifát osztottak ki Arnóton

Százhatvan Arnóton élő rászoruló kapott segítséget.

ÉM

Csöbör Katalin a tűzifaosztáson. Fotó: Bujdos Tibor

Az összesen 189 köbméternyi tüzelőből az alacsony jövedelemmel rendelkezőknek, a hátrányos helyzetűeknek, illetve gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek nagyjából egy hónapra elegendő mennyiség jutott.

 

– A szociális támogatásnak ezzel a formájával tíz éve élnek a településen, mondta el az átadáson Üveges István, Arnót polgármestere, aki köszönetet mondott a kormánynak a hátrányos helyzetben lévő lakosságot segítő programjuk idei, 3,6 millió forintos támogatásáért. Az összességében 5 millió forintba kerülő tűzifa beszerzésének fennmaradó részét helyi forrásból biztosították.

 

A településvezető kifejtette: a magyar kormányzat szívén viseli a vidéken élők sorsát, és nem csak a településüzemeltetéshez, hanem a beruházásokhoz is hozzájárul. A Magyar Falu Programnak és más támogatási forrásoknak köszönhetően a község idén 33 nyertes pályázatot tudhat magáénak.

 

– A kormány tavaly mintegy félmilliárd forinttal támogatta Arnót mellett Sajókeresztúr, Szirmabesenyő, Alsózsolca és Felsőzsolca fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását – fejtette ki az eseményen Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: az ország stabil gazdasági helyzete emellett lehetővé tette, hogy a kistelepülések megtartóerejét növelő beruházások mellett a kormány a korábbinál is szélesebb körben támogassa az otthonteremtést is. Emlékeztetett: a családok idén visszakapják a tavalyi jövedelemadójukat, bevezették a 25 év alattiak szja-mentességét, illetve a nyugdíjasok újra megkaphatják a 13. havi nyugdíjukat.

 

(A borítóképen: Csöbör Katalin a tűzifaosztáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában