Mogyoróska címere

2022.01.13. 18:00

Dombokon álló erdőség harcias szarvassal

A polgármester szerint az új címerük még csak tervezet, de tetszik az embereknek.

Bacsó István

Forrás: Polgármesteri Hivatal

December közepén ünnepélyes címerátadásra került sor Miskolcon a megyei önkormányzat dísztermében, amellyel teljessé vált a megyei címertár, nincs már olyan településünk, amely ne rendelkezne ettől fogva ezzel a saját szimbólummal.

 

Véleményezhető

 

„A Mogyoróska község önkormányzata és a megyei közgyűlés elnöke, Bánné dr.  Gál Boglárka által közösen felkért címerkészítővel, Kovács Zsolttal együtt beszéltük át, hogy milyen címer lenne az, amelyet – a falunk régi bélyegzőlenyomatában szereplő szimbólumokat követve – a képviselő-testület leginkább el tudna fogadni” – tájékoztatott Hegedűs Zoltán polgármester. Hozzátette: Az elkészült címerre úgy tekintenek, mint tervezetre. A heraldikustól kapott grafikát és a címer leírását kirakták az önkormányzat honlapjára, és a hivatalban is megtekinthető és véleményezhető. A beérkező lakossági véleményeket és a képviselők bírálatait összegezve, januárban várható döntés arról, hogy végül is milyen lesz pontosan Mogyoróska címere. Véglegesítve akkor lesz, amikor a képviselő-testület rendeletet alkot róla.

Tartják a kapcsolatot

 

A polgármester úgy tudja, hogy a decemberi ünnepélyes átadón a miskolci megyeházán mások is jelezték, hogy az új címerük elfogadásáról még dönteniük kell a képviselőknek. Tartják a kapcsolatot Kovács Zsolttal, aki elvégzi a szükséges módosításokat, ha erre igény merülne fel. Egyelőre komoly kritika nem jött a mogyoróskai címerre, jelen állás szerint a főbb motívumok bizonyosan maradnak.

 

A címer tervezete a lakosság számára megtekinthető és véleményezhető - HEGEDŰS ZOLTÁN

 

A motívumok

 

Mostani verziójában a tervezett címer egy katonai pajzsot formál, a pajzs alsó szakaszán a Háromhegyet jelképező három domb látható, melyben a görögkatolikus templom tetején lévő hármas kereszt kapott helyet. A pajzs fő eleme egy, a dombokon álló facsoport, amely előterében egy ugró, szökkenő, harcias szarvas van. A pajzsot két mogyoróvessző terméssel öleli körül, a címer alá került egy szalag a település nevével.

 

Az önkormányzat januárban még várja a hozzászólásokat, javaslatokat.

 

(A borítóképen: Elkészült Mogyoróska új címerének tervezete)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában