Díjátadó

2022.01.20. 13:50

Átadták az Erdélyi Magyar Örökség díjakat (videóval)

Négy Erdélyi Magyar Örökség díjat adtak át csütörtökön Miskolcon a Megyeháza dísztermében a magyar kultúra napja alkalmából.

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közös rendezvényén az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár is részt vett.

Köszöntőjében így fogalmazott: a magyar kultúra napja a jövőbe vetett hit ünnepe. Január 22-e élő nemzeti kultúránk, határokon átívelő összetartozásunk és nemzeti önazonosságunk ünnepe.

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Erdélyi Magyar Örökség díját 2022-ben Erdő Zoltán klarinét- és kamaraművész, zeneiskolai tanár, tárogatóművész, Széphalmi Jurkó László miskolci iparművész, Pápai Ferenc József népművelő, turisztikai szervező, idegenvezető és Tuzáné Mák Zsuzsanna középiskolai tanár, gyűjtő, értékmentő kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában