Ezt írtuk 2011-ben

2022.01.01. 07:30

A sárospataki iskolaalapító

Vonzónak találta, és tett érte, hogy még vonzóbb legyen.

ÉM

Tárlata nyílik januárban Miskolcon – ez volt az alkalom, ami miatt megszólaltatta 2011. december 27-i számában az Észak-Magyarország Csetneki Józsefet.

 

Minden számít 

 

Az ember, akinek minden fontos – ezzel a figyelemfelkeltő címmel közölte az írást anno a megyei lap. 

 

„Csetneki József elsősorban képzőművész, tanár, iskolaalapító, közéleti ember, lovas hagyományőrző, állatgyűjtő és családapa. Mindez azért, mert amikor arról kérdezem, ezek közül melyik a legfontosabb, akkor kiderül, hogy mindegyik” – ezzel a felütéssel kezdődött az általunk most idézett cikk. 

 

Mint a kortárs művészetekre fogékony olvasó megtudhatta: Csetneki József választott lakóhelye Sárospatak, és éppen azért az, mert sok mindent talált vonzónak a városban. Aztán ő is számos kezdeményezéssel járult hozzá a híres iskolaváros vonzerejének növeléséhez: például maga is két iskolát alapított itt – árulta el az okát annak, hogy miért is hívják szűk baráti körben iskolaalapítónak. 

 

Az évek során az iskolák köré kiváló művészekből álló holdudvart teremtettek partnereivel, útjára indították a művészeti szabadiskolát, a kortárs művészeti galériát. 

 

„Fontos, hogy egyre több kiállításon tudjak részt venni képzőművészként, akár egyénileg, akár csoportosan” – vallott arról is Csetneki József, hogy alkotó emberként a megmutatkozás is lényeges. 

 

(A borítóképen: Csetneki József)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában