Számos utcák

2022.01.29. 11:30

„A pénz eltűnt, a nyomortelepek meg állnak”

"Vége a nyomortelepek felszámolásának, egyre nagyobb a bűnözés Miskolcon" – állítja a Fidesz.

Petri Nóra

- Folyamatosan romlik a miskolciak szubjektív biztonságérzete, több olyan gócpontont is van a városban, ahol nem sikerül fenntartani a rendet - mondta Nagy Ákos, a helyi Fidesz frakcióvezetője, aki Hollósy Andrással, a Fidesz-KDNP szóvivőjével együtt tartott sajtótájékoztatót a Hatodik utcában, az egykori telepfelszámolási program egyik helyszínén.

 

Neuralgikus helyek

 

„Az Újgyőri főtéren és a Centrum környékén sokan menekülni kényszerülnek az agresszív kéregetőktől, az összeverődött bandáktól, és sajnos az önkívületi állapotban lévő, kábult fiatalkorúaktól” – foglalta össze a miskolci helyzetet Nagy Ákos. - A Fidesz frakcióvezetője arról is szólt, hogy nagyon sok jelzést kaptak az utóbbi időben olyan családokról is, akik az elmúlt hónapokban költözhettek Miskolcra, és nem tartják be az együttélés alapvető szabályait. - Már-már naponta történnek inzultusok a tömve lévő buszokon, villamosokon és a megállókban is – tette hozzá.

 

 

Növekszik a bűnesetek száma

 

– A korábbi, jobboldali városvezetés idején – 2019-ben – az azt megelőző 10 év legjobb bűnügyi statisztikáját mutatták a számok Miskolcon, azóta folyamatosan növekszik a közterületen elkövetett bűnesetek száma, a garázdaság és a kéregetés is. Erről Hollósy András szóvivő beszélt a telepbejáráson.

 

– A korábbi, Fidesz–KDNP vezette város elsőként kezdte meg Magyarországon nyomortelep-felszámolási programját, amelyet 35 ezer miskolci aláírásával is támogatott. Ez a program azonban, annak ellenére, hogy csaknem 50 millió forint volt erre elkülönítve, 2019 őszétől már nem folytatódott – húzta alá dr. Nagy Ákos. „A pénz szőrén-szálán eltűnt, a nyomortelepek meg állnak, ez a miskolci baloldal szokása” – emelte ki. Dr. Nagy Ákos szerint ez is generálja Miskolc közbiztonságának romlását. Hozzátette, 2 és fél év alatt egyre rosszabb lett a helyzet, miközben a lovas mezőőrség leépítése után a rendészet létszáma is lecsökkent. „Ha nem cselekszik a baloldali városvezetés, akkor Miskolc évtizedekkel csúszik vissza az időben, amikor sötétedés után már senkinek nem volt ajánlatos kimozdulni. Ne várjuk meg, amíg ez újra bekövetkezik!”

 

„Ha Gyurcsánynak a miskolci közgyűlésben ülő emberei nem tudtak semmit sem tenni Miskolc közbiztonságáért, akkor az országgyűlési képviselőjelöltjeitől, Varga Lászlótól és Szilágyi Szabolcstól sem várhatunk mást”- Hollósy András

 

Csak ígéretekre futja

 

Hollósy András azt is megjegyezte, hogy a terület fideszes önkormányzati képviselője, Deák Bárdos Mihály az elmúlt több mint 2 évben több alkalommal is felszólalt a közbiztonság ügyében a közgyűlésen, miszerint szükség lenne az Újgyőri főtéren egy rendészeti alközpontra. Hollósy szerint azonban a baloldali ígérgetésen túl semmi sem történt, miközben a kampányba kezdő MSZP-s dr. Varga László képviselőjelölt nemrégiben ugyanezzel az ötlettel rukkolt elő. Dr. Nagy Ákos frakcióvezető úgy fogalmazott: „Látható tehát, hogy a gyurcsányista baloldal 2 év alatt tönkretette a miskolci közbiztonságot. Ha Gyurcsánynak a miskolci közgyűlésben ülő emberei nem tudtak semmit sem tenni Miskolc közbiztonságáért, akkor az országgyűlési képviselőjelöltjeitől, dr. Varga Lászlótól és Szilágyi Szabolcstól sem várhatunk mást.”

(A borítóképen: A lakóépületek állapota ékesen mutatja, hogy sürgősen megoldandó problémáról van szó és dr. Nagy Ákos az egyik helyszínen, a Hatodik utcánál tartottak sajtótájékoztatót)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában