Putnok

2022.01.29. 07:00

A közös kincsünk a csodás anyanyelvünk

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

A Tompa Mihály Művelődési Központban tartották meg a magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepséget Putnokon. A Himnusz születésének évfordulóján Riz Gábor szólt a megjelent vendégekhez. A térség országgyűlési képviselője kiemelte: a magyar kultúra volt az a közös erő, ami az elmúlt századok megrázkódtatásain és katasztrófáin átsegítette és megőrizte a nemzetet. 

 

– Közös kincsünk a csodálatos anyanyelvünk, az, ami összeköt bennünket, magyarokat, bárhol éljünk szerte a világban – fogalmazott a rendezvényen Riz Gábor. – Épített örökségünk, tárgyi emlékeink, dalaink, táncaink sajátos elemei különböztetnek meg bennünket más népek kultúrájától. E páratlan örökséget eleinktől kaptuk, s gyermekeinknek, unokáinknak kötelességünk ezt továbbadni, hozzátéve mindazt, amit szívünkkel-lelkünkkel s alkotókedvünkkel napjainkban teremthetünk. Ez az igazi kötelessége szülőnek, nagyszülőnek, pedagógusnak s mindenkinek, aki számára a jövő generációi s magyarságunk megmaradása fontos. 

 

A kormánypárti politikus hozzátette: ha mindannyian tesszük a dolgunkat, helytállunk legjobb tudásunk szerint ott, ahová a gondviselés állított bennünket, akkor Kölcsey szavai soha nem merülnek feledésbe. 

 

Pánsípművész 

 

A magyar kultúra napján Kegye János világhírű pánsípművész koncertjével folytatódott a putnoki ünnepség. A Magyar Kultúra Lovagja megtisztelő címet viselő művészt nemcsak Európában, hanem világszerte ismerik, hiszen eddig 29 albuma jelent meg, számtalan lemezen közreműködött, és számos lemezbemutató turnéja volt Amerikában, Kínában, Ázsiában és európai országokban. A híres zenész ezúttal Gömörben szórakoztatta a közönséget.

 

(A borítóképen: Kegye János előadása)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában