A hétvége legjobb képei

2022.01.24. 18:00

A hétvége képekben: középiskolai írásbeli felvételi, templomszentelés

Január utolsó előtti hétvégéjén zajlott a középiskolába jelentkező diákok központi írásbeli felvételije, ezentúl a miskolci görög katolikus székesegyház belső tereinek megáldási szertartását tartották meg. Mályiban látványos évadnyitó kiállítást rendeztek makettekkel és modellekkel, továbbá sportesemények is voltak a hétvégén.

Fotó: Kozma István

A középiskola kapujában álló diákok jelentős része túljutott a felvételi „tűzkeresztségen”: szombaton megírták az írásbelit matematikából, valamint magyar nyelv és irodalomból.

 

Látványos évadnyitó kiállítást tartott szombaton a Mályi Modellező és Makettező Klub a Gárdonyi Géza utcai Mécses Központban.

 

A női röplabda Extraliga 8. fordulójában, a ,,tavaszi” első körben, szombaton este, a sereghajtó, a Diósgyőri VTK csapata az Újpesti TE gárdáját fogadta a miskolci városi sportcsarnokban.

 

A férfi vízilabda OB I. 16. fordulójában szombaton az OSC Újbuda együttesét fogadta a Kemény Dénes Városi Sportuszodában a PannErgy-Miskolci VLC együttese.

 

A Boldogasszony tiszteletére 1912 őszén felszentelt miskolci görög katolikus székesegyház épülete hét évvel ezelőtt kapott új külsőt, tavaly pedig belső felújítása is megvalósulhatott. A belső terek megáldási szertartását ünnepi szent liturgia keretében végezték el vasárnap, amelyen részt vett a Magyar Katolikus Püspöki Kar számos tagja és a társegyházak képviselői. Magyarország kormányát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes képviselte, aki köszönetet mondott az egyházaknak a szociális és az oktatás területén végzett áldozatos munkájáért.

 

Hazai bajnoki meccset vívott vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika gárdája.

 

Ne maradjon le a hétvége legjobb képeiről!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában