Miskolci Egyetem

2022.01.03. 13:00

A félelmek ellenére a „szekér” halad tovább

Dr. Fekete Sándor azt kívánja, hogy az egyetemen folytatódjon a biztos építkezés 2022-ben is.

Balogh Csilla

Fotó: Vajda János

„A Miskolci Egyetem 2020. augusztus 1-jén átalakult, s új fenntartója az Universitas Miskolcinensis Alapítvány lett, így a 2021. esztendő volt az első teljes év ebben a struktúrában – mondta lapunknak dr. Fekete Sándor politológus, egyetemi tanár. – Úgy vélem, hogy az előzetes félelmek ellenére a »szekér« haladt tovább, mindenki ugyanúgy tette a dolgát, s megtalálta helyét a gépezetben.”

 

A pandémia hatása 

 

„A pandémia rányomta a bélyegét az év első felére, az online oktatás szülte távolságtartás után valóban felüdülés volt végre személyesen találkozni szeptemberben a hallgatókkal. A negyedik hullámot már rutinosan vártuk, szinte megtanultunk együtt élni a vírussal. Megszoktuk a megszokhatatlant. Az új esztendőben az elsődleges vágyam, hogy legyünk túl az országgyűlési választáson, mivel várhatóan az első hónapok a harci zajtól lesznek hangosak. Reméljük, az is kiderül, hogy csak egyszeri, múló kisiklás volt a DVTK másodosztályba kerülése, és a dicsőséges tavaszi hadjárat bajnokcsapatot eredményez. 

 

„Az egyetemen folytatódjon a biztos építkezés, a látványos könyvtár mellett immáron a fűtőmű területén is. És persze jó lenne, ha véget érne a Covid-járvány, amely meghatározta az előző éveket. Ne »hullámozzunk« tovább, s mielőbb felejtsük el ezt a szörnyű rémálmot. Egy dolgot biztosan ígérhetek: a Miskolci Egyetem modern képzési palettával, dinamikusan fejlődő hallgatói szolgáltatásokkal várja hallgatóit 2022- ben is az ország legszebb campusán” – fogalmazott dr. Fekete Sándor egyetemi tanár.

 

(A borítóképen: Dr. Fekete Sándor is várja, hogy minél hamarabb véget érjen a járvány)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában