Miskolci Egyetem

2022.01.04. 13:00

„A célokért továbbra is érdemes dolgozni”

Az egyetem rektora szinte egyfolytában dolgozott 2021-ben, a most kezdődő évben szeretne kicsit magával is törődni.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

A 2021-es év legnagyobb kihívása a koronavírus-járvány volt mindannyiunk számára. Ennek ellenére élünk és tudunk dolgozni, ami mindenképpen pozitívum – fogalmazott Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. – Az egyetem szempontjából nagyon fontos, hogy megszabadultunk az összes PPP-konstrukciótól, ezzel az adósságainktól, így óriási kő esett le a szívünkről. Ugyanilyen fontos, hogy szeptemberben aláírtuk az egyetem új finanszírozási szerződését, ami az éves működésünkben két és félszeres támogatást jelent. Ezentúl a szerződés garanciát biztosít a fejlesztési források elnyerésére is. Tehát az intézmény nagyobb fejlődési pályára állhat, ami persze rengeteg munkával jár majd, de az ember akkor érzi úgy, hogy érdemes dolgoznia, ha látja a célokat és a lehetőségeket maga előtt – jelezte az egyetemi vezető, hozzátéve –, és mivel az elmúlt évben szinte egyfolytában dolgoztam, az egyetem sikere az enyém is.
 

Motivált hallgatók 
 

Magánemberként úgy látja, hogy 2022-ben több időt kell szentelnie saját magára. Szeretne többet sportolni, mint 2021-ben, hiszen mindig is szeretett mozogni. Szeretne majd többet túrázni a Bükkben, mivel nagyon szereti a természetet, de több időt fordít majd olvasásra és saját magára is, amire nem sok ideje maradt a magunk mögött hagyott évben. 

 

– Ha pedig az egyetem jövőjét nézem, akkor szeretnék több hallgatót vagy legalább ugyanannyit felvenni a következő évben, mint amennyit 2021-ben. Célunk, hogy megfelelő számú motivált diákunk legyen. Szeretnénk folytatni a fejlesztéseinket minden területen. Gondolok itt többek között a nemzetköziesítésre, a felsőoktatási versenyekre, és hogy markánsabb helyet foglaljon el a Miskolci Egyetem a hazai és nemzetközi felsőoktatásban – tette hozzá Horváth Zita.
 

(A borítóképen: Horváth Zita)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában