Az Év B-A-Z Megyei Önkéntese

2021.12.07. 19:01

Világnapjuk alkalmából díjazták az önkénteseket

Az önkéntesség világnapja alkalmából a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház idén is meghirdette az Év Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkéntese díjat.

Fotó: Ádám János

Szervezetektől, magánszemélyektől vártak jelöléseket az elismerésre. A díjakat tegnap adták át a megyeházán.

 

Akikben ég a tettvágy...

 

Az ünnepségen Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke mondott köszöntőbeszédet.

 

– Az önkéntesek társadalmi szerepvállalásának komoly közösségépítő ereje van. Az elmúlt egy-másfél évben az eddigiektől még több területen vált nélkülözhetetlenné munkájuk, és még jobban meg kell becsülnünk őket, mint eddig bármikor – mondta, s kiemelte: büszkén mondhatom, hogy megyénk élen jár az önszerveződés mértékét illetően. A megyei önkormányzatnak fontos, hogy olyan emberek alkossák a megye lakosságát, akikben ég a tettvágy.

 

Az Év Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkéntese díjban részesült Bigus Árpádné, aki a Zsófi-ReményVár Egyesület alapító tagjaként emberek százain, családok tucatjain segít önzetlenül. Kőrösy Sándor egy évtizede végzi önkéntes munkáját a Wass Albert Kulturális Egyesületben, melynek hitvallása a magyar nemzeti értékek bemutatása, megjelenítése. Fábián Angéla pedig kóbor utcán élő cicákat ment meg és fogad be. A különdíjat dr. Muzsnay Lajos és Lövei Lászlóné kapta, ők a Célpont Közösségi Térben jogi tanácsadói tevékenységet folytatnak.

 

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1985-ben határozta el, hogy december 5. az önkéntesség világnapja legyen.

 

(A borítóképen: Az év önkéntesei)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában