Aranyvasárnap

2021.12.20. 12:00

Vásár és programok az adventi vasárnapon Miskolcon

Igazi vásári forgatag volt aranyvasárnap Miskolc belvárosában.

ÉM

A minden hónap első vasárnapján esedékes régiségvásár karácsonyi különkiadását tartották meg december 19-én, vasárnap, melyet termelői nappal kötöttek egybe a szervezők. A két rendezvény sok embert vonzott a belvárosba annak ellenére, hogy aranyvasárnap lévén az ünnepi bevásárlást is sokan ebben az időpontban ejtették meg, így az üzletközpontok és hipermarketek is dugig voltak vásárlókkal.

 

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel az MVK ezen a napon is kiállította a vásár idejére a jubileumi ünnepi szerelvényét. Ugyanilyen formában lesz megtekinthető még január 2-án is 7 és 15 óra között bárki számára a Városház téri villamosmegállóban (a Tiszai pályaudvar irányába). Ahogy most vasárnap, abban az időtartamban is a megszokott módon a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között villamospótló autóbuszok fognak közlekedni.

 

A régiségvásáron és a termelői napon kívül advent negyedik vasárnapján számtalan programmal várták a lakosságot Miskolc több pontján. A Szent István téren 15 órától kezdődően versenyek eredményeit hirdették ki, díjakat adtak át. Később a közönség a Ködmön Formációs Táncegyüttes, valamint a Lévay József Református Gimnázium kórusának előadását tekinthették meg. Utóbbit Sipos Tamás református lelkipásztor, nevelési igazgatóhelyettes közreműködésével.

 

 

Azt követően gyújtották meg a negyedik adventi gyertyát.

 

 

A Miskolc-Avasi Örömhír Kamaraegyüttes előadása után a fényfestő pályázat alkotásait vetítették a városháza homlokzatára, majd a programok zárásaként a kórusok és a közönség közreműködésével 9 nyelven hangzott el a sokak által jól ismert Csendes éj című dal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában