Napi adatok

2021.12.17. 09:36

Újabb 363 fertőzött Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig mintegy 75565 esetben azonosították a koronavírust.

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/

Szerdáról csütörtökre 363 új megbetegedést regisztráltak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, így eddig összesen 75565 esetben azonosították a vírust.

 

6 millió 208 ezer a beoltott, 4977 az új fertőzött, elhunyt 154 beteg

 

A beoltottak száma 6 208 430 fő, közülük 5 923 284 fő már a második oltását is megkapta, 3 065 350 pedig már a harmadik oltást is felvették. 4977 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 218 295 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 37 530 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 026 254 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 154 511 főre csökkent. 5856 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 519-en vannak lélegeztetőgépen. Az Oltási akció keretében ismét időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást péntek délután és szombaton a kórházi oltópontokon. Rendben zajlik az 5-11 éves gyermekek oltása is, a szülők számára folyamatosan nyitva a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap.

 

Magyarországon is már jelen van az omikron vírusvariáns, ezért továbbra is kérjük a beoltatlanokat, hogy vegyék fel az oltást, mert minden variánssal szemben nagyobb az esély az oltással, mint anélkül.

 

A korábban oltottakat továbbra is a megerősítő oltás felvételére kérjük, hiszen az ismét 80-90%-a emeli a védettséget.  Most ismét akár előzetes időpontfoglalás nélkül is felvehető az oltás a kórházi oltópontokon. A csütörtökön kezdődött újabb Oltási akció keretében a következő időpontokban lehet még menni az oltópontokra előzetes időpontfoglalás nélkül:

 

december 17. pénteken 14-18 óra között,
december 18. szombaton 10-18 óra között.
Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges.

 

Folyamatosan nyitva a regisztráció és az időpontfoglaló az 5-11 éves gyermekek oltásához . A gyermekeket 77 kórházban és a házi gyermekorvosoknál oltják. A szülők számára folyamatosan nyitva van a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették. A szülő a házi gyermekorvosnál is jelezheti, hogy szeretné gyermekét beoltatni. Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt. A második oltás a gyermekeknél is 3 héttel esedékes az első oltás után. A kórházi oltópontok mellett a vakcinát igénylő házi gyermekorvosok is oltanak. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-regisztracio-es-az-idopontfoglalo-az-5-11-eves-gyermekek-oltasa

 

Az Oltási Munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás és a természetesen a háziorvosok is oltanak.

 

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett továbbra is maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a  vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

 

Az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az  állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek.  A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában