Fejlődés

2021.12.18. 18:00

Új színben pompázik a sajópetri épület

A Sajó menti településen együtt gondolkodnak és egyet gondolnak a helyi lakosok.

NHK

Fotó:

A polgármesteri hivatal jelenlegi épületét 1998-ban avatták fel. Az épületben kapott helyet a házasságkötő terem, amely alkalmas az önkormányzati rendezvények megtartására is. A múltban és a jelenben is az volt a törekvésük, hogy a szép és szerethető épületet a kor színvonalának megfelelően megújítsák – mondta köszöntőbeszédében Debreczeni Balázs, Sajópetri polgármestere.

 

 

A mostani fejlesztésre 2017- ben nyújtottak be pályázatot, amelyet elnyertek. Így közel 33 millió forintos támogatásból és 9 millió forintos önkormányzati kiegészítéssel valósulhatott meg a beruházás. Az energetikai korszerűsítés része volt a hivatal épületének teljes külső szigetelése, nyílászárók cseréje, a fűtés modernizálása, illetve a tetőn napelemek elhelyezése. Mindezek mellett pedig az ingatlan akadálymentesítése. A polgármester kiemelte, hogy a kivitelezésben részt vettek helyi mesterek is, ami külön öröm számára. Majd megköszönte kollégáinak is a kitartást, hiszen úgy kellett a munkájukat végezniük a polgármesteri hivatalban, hogy közben zajlottak a munkálatok. Mindez nem jöhetett volna létre a térség országgyűlési képviselője, Tállai András közbenjárása és segítsége nélkül – hangsúlyozta Debreczeni Balázs.

 

Folyamatosan fejlődik

 

– A település számára fontosak az egyházi hagyományok és a közintézményei is. Tállai András

 

Már több alkalommal voltam Sajópetriben egyházi ünnepen és felújított épületek átadásán – mondta Tállai András országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes.

 

A polgármesteri hivatalnak történelmi múltja van, de a Sajó közelsége is meghatározza a község életét. Forgalmas út szeli át a Sajóládhoz szorosan kötődő települést, ezért már készülnek a tervek ennek enyhítésére is – tudatta a képviselő. Hozzátette: továbbra is támogatni fogja azt az igyekvést, amelyet az itt élőkben lát, hogy folyamatosan szebbé, élhetőbbé, az igényeknek megfelelővé váljon Sajópetri. Ennek példája az épülő bölcsőde, mely várhatóan jövő májusra készül el.

 

Az épület ünnepélyes átadásán a helyi óvodások adtak kifejezetten az esemény tiszteletére készült műsort. A történelmi egyházak képviselői pedig megszentelték a megújult polgármesteri hivatalt.

 

(A borítóképen: Az ünnepélyes átadón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában