beruházás

2021.12.02. 08:30

Többmilliárdos fejlesztések Jósvafőn

A szálláshelybővítéssel egy régi hiányt pótoltak a turisták által is közkedvelt településen.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Az elmúlt esztendőkben a településképet tekintve, valamint turisztikai szempontból is rengeteg beruházás valósult meg Jósvafőn, ahol ugyan csak alig háromszázan élnek, ennek ellenére a turizmus, vendéglátás virágkorát éli. Nem csoda, hiszen a település szomszédságában található az aggteleki Baradla-barlang, amely év közben rengeteg látogatót vonz. Éppen ezért az Aggteleki Nemzeti Park igazgatóságának számos természetvédelmi projektje érinti Jósvafőt, de emellett célzott projektek is segítik a falu fejlődését.

– Ezek közül mindenképpen az élre kívánkozik a település szívében kialakított szálláshelybővítés, amely komfortos, minden igényt kielégít a látogatók számára – fogalmazott a helyszínen Jóna Gábor, Jósvafő polgármestere. – Egy óvodából alakítottuk ki ezt a vendégházat, amely négy szobával, külön fürdővel, összesen tizenhárom fő részére biztosít szállást. Ez a beruházás eddig hiány volt Jósvafőn, amit sikerült pótolni, és már most látszik, hogy komoly igény van rá. Rengeteg a hozzánk látogató vendég, és bízom benne, hogy a jövőben ez a szám csak gyarapodni fog.

A helyi önkormányzat emellett sikerrel pályázott a belterületi utak karbantartásához szükséges erő- és munkagépbeszerzésre, valamint az ár- és belvízvédelmi fejlesztések megvalósítására is. Jóna Gábor polgármester azt is elárulta, hogy az egyházi közösség tulajdonában lévő temető infrastrukturális fejlesztésének keretében egy új urnafal is létesült a református temetőkertben.

(A borítóképen: A korszerű Jósva Vendégház is a turistákat szolgálja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában