TOP Plusz

2021.12.09. 19:30

Támogatják a helyi elképzeléseket

1800 milliárd forintos kerettel indul a program a kevésbé fejlett települések számára.

Balogh Csilla

Varga Mihály Pénzügyminiszter 20210709 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

A helyi gazdaságfejlesztést, a szociális célú lakásépítést, az útfejlesztést és a helyi egészségügyi fejlesztéseket célozzák meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz mostani felhívásai – közölte közösségi oldalán a pénzügyminiszter szerdán reggel. Varga Mihály Facebook-videójában kiemelte, hogy valamennyi pályázat a megyék saját, helyben megszületett fejlesztési elképzeléseit támogatja.

 

Rengeteg tervük van 

 

Kifejtette, hogy az összesen 1800 milliárd forintos kerettel elindult program különösen a kevésbé fejlett települések fejlesztését célozza: munkahelyeket teremt, élénkíti a helyi gazdaságot, csökkenti a helyi különbségeket. 

„Erős vidék nélkül nincs erős Magyarország, ezért az innovációt és a fejlesztéseket vidéken is folytatjuk” – tette hozzá Varga Mihály. 

Óriási lehetőségnek tartja a TOP Plusz-pályázatok kiírását dr. Koncz Zsófia, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületének országgyűlési képviselője. – Nagyon örülünk, hogy ismét forrásokhoz juthatnak a kevésbé fejlett térségek. Folyamatosak az egyeztetések az önkormányzatokkal, hogy egy-egy település milyen irányban szeretne fejlődni – nyilatkozta dr. Koncz Zsófia. 

Tiszalúc a lehető legtöbb lehetőséget szeretné kihasználni. – Rengeteg tervünk van – mondta Siri Norbert. A nagyközség polgármestere így fogalmazott: – A TOP Plusz pályázati keretből szeretnénk egy kerékpárúttal összekötni Tiszalúcot Hernádnémetivel, az egyik szomszédos településsel. A vágyunk az, hogy Miskolctól Tokajig két keréken lehessen megközelíteni a településeket. Felújítanánk a népkertünket is egy szabadtéri színpaddal és kondiparkkal, egy ligetes pihenővel és játszótérrel. Úgy tudom, hogy ipari parkokra is lehet majd pályázni. Ez nagyon fontos lenne a munkahelyteremtés szempontjából, hiszen az elmúlt 30 évben egyetlen új munkahely sem teremtődött a községünkben, de modernizálnánk a mentőállomásunkat is.

(A borítóképen: Varga Mihály )

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában