Széllökés

2021.12.12. 15:10

Riasztást adtak ki Borsod megyére, délután visszavonták

Másodfokú (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére az OMSZ, délután visszavonták.

Forrás: Shutterstock

15:45 - Meteorológiai riasztás visszavonva

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban széllökés veszélye miatt kiadott riasztást Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén.

 

9:35 - Vasárnap reggel több mint 100 helyszínre riasztották a tűzoltókat

 

Vasárnap reggel már több mint száz helyszínre riasztották a tűzoltókat országszerte a viharos szél miatt - tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közleményben. Elsősorban kidőlt fák, leszakadt faágak, vezetékek miatt hívták a tűzoltókat, a legtöbb bejelentés Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy, Veszprém és Zala megyékből érkezett.

 

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit: figyeljék a meteorológiai szolgálat riasztásait, útnak indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról, a viharos szélben kellő óvatossággal haladjanak. Ha pedig bajba jutott embert, sérült közművet látnak, jelezzék a 112-es telefonszámon.

 

9:00 - Másofokú (narancs) riasztást adott ki Borsod megye területére az OMSZ

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat széllökés veszélye miatt másodfokú, (narancs) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére.

 

Vasárnap nagyobb területen is viharos (60-80 km/h, lokálisan 90 km/h-t is meghaladó) széllökésekre kell számítani, többek között az ország északkeleti harmadában. A szél várhatóan a késő esti órákban fokozatosan veszít majd erejéből.

 

A keleti területekre érkező vegyes halmazállapotú csapadék vasárnap a déli órákat követően egyre nagyobb területen vált át havas esőbe, majd hóba. Elsősorban a délkeleti tájakon lepel-5 cm (lokálisan akár 5 cm-t meghaladó), a Tiszántúl északi felén az esti óráktól kezdődően lepel-pár cm friss hó hullhat.

 

Az előrejelzés szerint vasárnap a minimumok mínusz 5 és plusz 3, a maximumok 0 és plusz 6 Celsius-fok között alakulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában