Helyi közélet

2021.12.10. 15:00

Rangos elismerés a franciatanárnak

Akadémiai Pálmarenddel tüntették ki Molnár Mariannát, az Avasi Gimnázium pedagógusát.

A franciatanárok napjának alkalmából a nagykövet öt, kiemelkedő szakmai múlttal rendelkező tanárnak adta át az Akadémiai Pálmarend kitüntetést, köztük Molnár Marianna tanárnőnek.
 

Az Akadémiai Pálmarendet 1955-ben alapították, de történeti folytatása az I. Napóleon által 1808-ban létrehozott, az oktatás kiválóságainak jutalmazására szolgáló kitüntetésnek. Ez a legrégebbi, kizárólag civileknek adományozott kitüntetés, olyan kimagasló francia és nem francia származású személyiségeknek, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a francia nyelv és kultúra terjesztéséért.
 

Molnár Marianna 1989-ben francia-orosz szakos tanárként végzett a Debreceni Egyetemen, majd angol nyelvtanári diplomát is szerzett. 2015-től mesterpedagógus, oktatási szakértő. A francia nyelv oktatását ő kezdte el az Avasi Gimnáziumban. Nagyszerű tanítványokat nevelt már az első perctől fogva. Számos versenyeredmény igazolja sikerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában