Közfoglalkoztatási program

2021.12.18. 15:30

Plusz tízmilliót kapott három borsodi település

Három Borsod megyei település közfoglalkoztatási programját díjazta a belügyminiszter.

BI

Fotó:

A megyeháza dísztermében csütörtökön megrendezett eseményen Varga Péter ezredes tolmácsolta Pintér Sándor belügyminiszter szavait, amelyekkel méltatta a Start Plusz 2021 díjban részesült közfoglalkoztatókat, akik nehéz körülmények között értek el kiemelkedő eredményeket. Kiemelte, hogy Jaskó Péter, Sajógalgóc polgármestere, Talárovics László, Szegilong polgármestere és Kerekes Attila, Olaszliszka polgármestere vezetésével országosan is példamutató közfoglalkoztatási programokat valósítottak meg, amelyek hozzájárultak a kistelepülések munkanélküliségi gondjainak enyhítéséhez, miközben értékteremtő munkát végeztek. Érdekes adatként említette, hogy a munkanélküliség csökkenése látványosan kiürítette a közfoglalkoztatásból a munkaképes férfiakat, a jelenleg foglalkoztatottak mintegy nyolcvan százaléka nő, jelentős részük képzetlen.

 

 

„A munkanélküliség 2010- ben megyénkben tizenhét százalékos volt, ma a járványhelyzettel együtt is alig öt százalék. A kormány által bevezetett közfoglalkoztatási program és a térség munkahelyteremtést szolgáló támogatásai eredményesek. Megyénk huszonkétmilliárd forint támogatást kapott, amelyből tizennyolcezer embernek biztosítottak megélhetést” – mondta dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott, a megyei kormányhivatal vezetője. A számok mögött teljesítmények, lehetőségek és sikerek vannak. A program lendületet és esélyt ad a vidéknek, hogy az emberek ne segélyből, hanem munkából éljenek. Szegilong tésztaüzeme, Sajógalgóc fafaragásai és Olaszliszka savanyított termékei is országosan ismertek lettek. Méltán lehetnek erre büszkék.

 

A programot továbbviszi a kormány, januártól a közmunkások bére százezer forintra emelkedik.

 

A települési vezetők díszoklevelet és a hozzá tartozó tízmillió forint összegű közfoglalkoztatási támogatást vehették át, amelyet további fejlesztésekre, beruházásokra, eszközbeszerzésre fordíthatnak.

 

(A borítóképen: A megyeházán vette át a három település polgármestere az elismerést)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában