időjárás

2021.12.05. 10:55

Mínusz 20 fok volt a Bükkben szombat hajnalban

A következő napokban nem lesz ilyen hideg, de különböző halmazállapotú csapadékra számíthatunk.

Fotó: Bónusné Nánási Regina

A Bükk-fennsík fagyzugos részein szombat hajnalban igencsak zord időjárás uralkodott, voltak olyan helyek, ahol mínusz 20,3 fokot mértek csupán, hangzott el az egyik tévécsatorna híradójában.

Bükkszentkereszten néhány centis hó van, de a helyiek ezt nem bánják, mint mondták, télen is ki kell menni a szabadba szánkózni, havazni. A túrázókat sem riasztotta el a hidegre fordul időjárás.

– A Bükkben vagyunk, ehhez szoktunk hozzá. Kicsit hidegebb van mint a városban, de tiszta a levegő, és ez nekünk megfelel – nyilatkozták a kirándulók.

Az ország nagy részén csípős volt a szombat hajnal. A Nógrád megyei Zabaron mínusz 11 fokot mértek, az ország középső és keleti területein pedig mínusz 10-et. Ennél jóval hidegebb volt a Bükk-fennsíkon. Szombat hajnalban a fagyzugos helyeken az idei szezon legalacsonyabb értékeit mérték.

Kerékgyártó Róbert geográfus elmondta, a hajnali mínusz 20,3 fokhoz a derült égbolt, a szélcsendes időjárás és az 5-8 centis hótakaró járult hozzá.

Allaga Tamás meteorológus jelezte, a következő egy-két napon már nem lesznek ilyen cudar éjszakáink, ugyanis felhők érkeznek felénk, amelyek megkímélnek a jelentős lehűléstől. Viszont ezért cserében vegyes halmazállapotú csapadékot kapunk. Eső, havazás egyaránt lehet, sőt ónos esőre is számíthatunk.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/megerkezett-a-ho-szanon-johet-a-telapo-6059189/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában