Havazás

2021.12.26. 09:06

Minden út járható Borsodban

A közútkezelő gépei is folyamatosan dolgoznak az utak megtisztításán, és a vonatok közlekedésében sincs fennakadás a szombaton lehullott hó miatt.

Fotó: Kozma István

Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain 47 munkagép, az autópályán 14 gép dolgozott a havas utak megtisztításán – tájékoztatta hírportálunkat Gulyás Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei diszpécsere. Jelenleg a megyében minden út járható. A főutak sónedvesek, latyakosak, a mellékutak is sónedvesek, latyakos, hókásásak, helyenként letaposott havasak. A gyorsforgalmi utak sónedvesek. A hajnali órákban rendkívüli esemény nem történt. - Gépeink a délelőtt folyamán tovább folytatják az utak tisztítását. Kérjük a közlekedőket óvatosan, az út- és látásiviszonyoknak megfelelően közlekedjenek – emelte ki a közút diszpécsere.

 

Járnak a vonatok

 

Nem okozott fennakadást a leesett hó a vonatok közlekedésében, tudtuk meg a Máv-Srat Zrt telefonos ügyfélszolgálatának tájékoztatásából.

 

Szombaton volt fennakadás Emőd és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között, ahol csak egy vágányon közlekedtek a vonatok, mert a Nyíregyházáról Miskolcon át Füzesabonyba tartó személyvonat járműhiba miatt leállt. A hibás motorvonatot elvontatták. A Miskolc-Füzesabony vonalszakaszon még aznap helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés.

 

Buszok és balesetek

 

Mint arról korábban is beszámoltunk, fennakadásokat okozott a szombaton leesett hó Miskolc tömegközlekedésében. Az Avason szombaton délután késéssekkel közlekedtek a buszok, az Egyetemvárosban egy elakadt jármű miatt, a 68-as vonalán pedig árokba csúszott autó miatt voltak fennakadások. Szombaton késő délutánra helyreállt a közlekedés, így a 20-as és a 68-as vonalán is a teljes vonalon közlekedhetnek már az MVK járatai.  

 

Műszaki mentésekhez és lakástüzekhez vonultak a lánglovagok

 

Eddig nem volt tipikusan karácsonyi tűzeset Borsodban, a szakértők azonban felhívják a figyelmet arra, hogy mécsest vagy gyertyát továbbra se hagyjunk őrizetlenül az otthonunkban.

 

Eddig összesen 40 helyre riasztották a tűzoltókat az ünnepi hétvége alatt. Erről Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelem szóvivője nyilatkozott a boon.hu-nak. - Ebben voltak egyszerűbb műszaki mentések és tűzesetek is. December 24-én egy családi házban keletkezett tűz.  Tiszapalkonyán, a Vörösmarty úton,a kazánház gyulladt ki. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt. Egy nappal később egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobájában csaptak fel lángok.  Taktaszadára, a Zrínyi utcába a szerencsi hivatásos tűzoltók érkeztek meg, akik egy vízsugárral eloltották a tüzet, személyi sérülés nem történt.

 

„A hőtermelő, gyakran nyílt lánggal működő berendezések rendszeres karbantartásával csökkenthetjük az otthonunkban keletkező tűz kockázatát” – hívja fel a figyelmet az idén karácsonyi tűzesetek kapcsán a szakember. - Egy megbízható füstérzékelő már a tűz korai szakaszában riaszt, használata akár életet is menthet – emelte ki Hudák Andrea.

 

Karácsonnyal összefüggő tűzesetekhez eddig nem riasztották megye lánglovagjait.  A szakember azonban felhívta a figyelmet, hogy karácsonyfák és adventi koszorúk kiszáradása megnöveli a tűzesetek kialakulásának kockázatát, ezért ne hagyjunk továbbra sem őrizetlenül mécseseket és gyertyákat.  

 

Több mint 40 karambol a hétvégén

 

Rendőrségi szempontból kevésbé volt mozgalmas a karácsony, de így is voltak személyi sérüléssel járó balesetek a közutakon – nyilatkozta az Északnak Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.  

 

Szenteste nem volt személyi sérüléssel járó közúti baleset a megye útjain, azonban 21 karambol végződött valamilyen anyagi kárral. Hárman engedély nélkül vezettek, Szerencsen és Encsen pedig hozzátartozók közötti erőszak miatt ideiglenes távoltartást alkalmaztak két férfival szemben.

 

Karácsony első napján 2 személyi sérüléssel járó, és 20 anyagi kárral végződő balesetnél helyszíneltek a rendőrök. Ezen a napon egy ónodi férfi is jogosítvány nélkül ült a volánhoz, a rendőrök szabálysértési eljárást indítottak ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában