Felújítás

2021.12.20. 07:00

Megújult a rendelő Szalonna településen

Szalonna önkormányzata a több pályázat keretében felújított körzeti orvosi rendelőt pénteken adta át.

ÉM

Fotó: Kozma István

Az eseményen Balogh Zsolt, a település polgármestere elmondta, hogy ünnepélyes nap a pénteki a község életében, hiszen az itt élők elvárásának, igényének figyelembevételével megfelelően kialakított, modern és akadálymentesített, teljes külső és belső felújításon átesett rendelővel gazdagodott a lakosság.

 

– Ez az önkormányzati épület több mint 50 évvel ezelőtt épült, kifejezetten rendelőnek és egyben szolgálati lakásnak. Az épület állaga az évtizedek súlya alatt romlott, szükségessé vált a teljes felújítás. Nemcsak a külső és belső, hanem az orvosi eszközök, a teljes berendezés, bútorzat is megérett a cserére – sorolta. 

 

– Számos sikertelen próbálkozás és kudarc ellenére sem adtuk fel a lehetőségét és azon álmunkat, hogy egyszer biztosan megújul, és a jelenkornak megfelelő egészségügyi szolgáltatást élvezhetnek és vehetnek igénybe a szalonnai emberek. Több pályázat együttállásának az eredménye ez, amit sikerült kormányzati és uniós támogatással és nem utolsósorban Riz Gábor országgyűlési képviselő közbenjárásával és lobbierejével megvalósítani. A projektek mind hozzájárultak ahhoz, hogy az év végéhez közeledve a háziorvosi és védőnői rendelőt végre átadjuk – mondta végezetül.

Riz Gábor beszédében kiemelte, hogy a kisebb falvakban élők élete legalább annyira fontos, mint a városi polgároké. Ugyanaz a szolgáltatás, körülmény, komfortérzet őket is megilleti teljes joggal.

 

– A Magyar Falu Program keretén belül sikerült az elmúlt években számos megújítást eszközölni, a jövő év elején további lehetőségek nyílnak meg, amelyek hozzásegítik a magyar falvakat ahhoz, hogy újra a régi fényükben ragyoghassanak – fogalmazott a képviselő.

 

Az átadó végén koszorút helyeztek el a dr. Ungvári Balázs emlékére készíttetett emléktáblánál, aki 1972-től 2016-ig a szalonnai körzethez tartozó települések egykori háziorvosaként fáradhatatlanul és lelkiismeretesen dolgozott.

 

(A borítóképen: Balogh Zsolt és Riz Gábor a rendelőben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában