Fejlődés

2021.12.12. 15:00

Megújult a közösségi tér és terasz Ároktőn

Mikulásra déligyümölcsöt juttatott a gyerekeknek az ároktői önkormányzat.

ÉM

Az idei év eredményeiről, a még idén várható programokról kérdeztük Szabóné Csizmadia Juditot, Ároktő polgármesterét. A Magyar Falu-pályázaton belül Közösségi tér átalakítás címen mintegy nyolcmillió forintért a művelődési ház terasza készült el. A terasz nyitottként működött eddig, sok olyan rendezvény tekintetében előnyös, ami kültéren kerül megrendezésre – mondta el a polgármester.

 

Kommunális eszközbeszerzés keretén belül pedig egy 50 lóerős KIOTI kis testű traktort szereztek be. A mezőgazdasági munkában, a gyógynövény-feldolgozás tekintetében tudják alkalmazni.

 

Mikulásra az önkormányzat déligyümölcsöt juttatott a gyermekeknek, a narancs és a banán a vitaminpótlást hivatott segíteni.

 

– A Katolikus Karitásztól 250 darab mikuláscsomagot kaptunk, ezúton is köszönjük Árvai Ferenc igazgató úrnak a gyermekek nevében – hangsúlyozta. Tartósélelmiszer-csomagot is osztanak a 60 éven felülieknek, és azok is részesülnek, akik ebben az évben töltötték be. Karácsonyra minden család tízezer forint támogatást és egy kilogramm szaloncukrot kap, melyeket a szociális keretből biztosítja a képviselő-testület.

 

Jelenleg a szociális fa osztásával vannak gondban, mivel az időjárás nagyon nem kedvez. A magasabban fekvő területeken sok csapadék hullott az elmúlt napokban, ezért a kamionok nem tudják megközelíteni a területeket.

 

– Ebben az évben a lakosság részére a szociális keretből több csomagot tudtunk biztosítani, ezzel is segítve a nehéz körülmények között élő családokat – foglalja össze a polgármester.

 

(A borítóképen: Minden gyerek kapott ajándékot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában