Útfelújítás

2021.12.08. 14:12

Megújult a burkolat Bánhorvátiban

Folyamatosan zajlanak az útfelújítások megyénkben, most a 2506-os Szarvaskő-Vadna összekötő út Bánhorvátit és Nagybarcát érintő 6,5 kilométeres szakasza kapott új burkolatot. A beruházást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végezte el a Magyar Falu Program keretében, mintegy 765,2 millió forint értékben.

A Bánhorváti Polgármesteri Hivatal Dísztermében szerdán megrendezett átadó ünnepségen felszólalt Deák-Szinyéri József, Bánhorváti polgármestere, Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Tóth Péter Zoltán, Nagybarca polgármestere és Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., megyei igazgatója, akik méltatták az elvégzett munkát, és örömüket fejezték ki, hogy egyre több kistelepülés közigazgatási határon belüli útjai, és a községeket összekötő közutak legkritikusabb szakaszai épülhetnek újjá az erre a célra biztosított kormányzati forrásokból.
 

A házigazda, Deák-Szinyéri József kiemelte: „Nagy öröm ez a falunak, hiszen két rossz állapotban lévő út is felújításra került, a Szabadság út és a Radnóti út, a mindennapi életünket megkönnyíti és megszépíti ez a beruházás. Egészen más dolog ma bejönni a községbe a jó minőségű úton, mint eddig.” Megköszönte Demeter képviselő és a kormány támogatását és a kivitelezők magas színvonalú és segítőkész munkáját.

 

„Számomra különösen is felemelő érzés most itt állni és átadni ezt az utat, hiszen családommal együtt itt élek több, mint harmincöt esztendeje. Jó látni a településünk folyamatos fejlődését, amelyet a választókerület képviselőjeként támogatni tudok.” - mondta Demeter Zoltán. „Adventi időszak van, amikor az ember szeret adni és kapni, és Bánhorvátinak meg Nagybarcának ez egy igazi karácsonyi ajándék.” - tette hozzá. A jó minőségű út biztonságosabbá teszi a közlekedést az itt élők számára nap, mint nap és az ide érkező és átutazó kirándulóknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában