Sajtótájékoztató

2021.12.16. 08:02

Mégis lesz jutalom idén

Beismerés, szaloncukor és pezsgő, tavaly ezt kapták a dolgozók karácsonyra.

ÉM

Fotó: Ádám János

9:00

A csütörtök reggeli sajtótájékoztató szerint kap jutalmat minden miskolci önkormányzati dolgozó.

A miskolci önkormányzatnak és intézményeinek valamennyi dolgozója nettó 50 ezer forint év végi jutalmat kap - jelentette be Veres Pál polgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a pandémiától terhelt elmúlt két esztendő rendkívüli erőfeszítések elé állította az önkormányzatot és rendkívüli áldozatvállalást várt el a dolgozóktól is. Bár az önkormányzat anyagi helyzete cseppet sem rózsás, de sikerült kigazdálkodni a jutalmat, amely összességében mintegy 3 ezer embert érint. 

7:00

Tavaly decemberben egy dolgozóknak szóló levélben ismerte el Veres Pál, hogy rosszul gazdálkodott Miskolcon a baloldali városvezetés. A polgármesteri levél nemcsak erről szólt, hanem arról is, hogy az elmúlt évek gyakorlata ellenére nem kapnak karácsonyi jutalmat sem az önkormányzati, sem a holdingos dolgozók. 

 

Az egy évvel ezelőtt az Észak-Magyarország birtokába került levélben így írt erről Veres Pál: „Nem vagyunk azonban tévedhetetlenek – senki sem az. Tavasszal azt gondoltuk, nem szükséges mindenhol ugyanakkora takarékosság, ezért nem mindenhol egyformán csökkentettük a költségeket. Utólag azt gondolom, ez tévedés volt, bár a város gazdasági helyzetén az sem javított volna, ha egyenlőbben osztjuk szét a terheket.” 

 

Ebben az időben a városháza közeli sajtóorgánumban az is olvasható volt, hogy a holding jóval több mint 2 milliárdot takarított meg. Legalábbis ezt nyilatkozta a polgármesteri bejelentés után – 2020. december 20-án – a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója, Dukai Zoltán. Az önkormányzati fenntartású minap.hu oldalán ez volt olvasható: „Az látható, hogy az eddig elvégzett munkánk eredményeként sikerült közel 2,4 milliárd forintot megtakarítani az előző városvezetés 2019-es gazdálkodásához képest. ” 

 

Szerettük volna megtudni, hogy idén számíthatnak-e jutalomra a Miskolc Holding és a polgármesteri hivatal dolgozói, vagy most is szaloncukrot és pezsgőt kapnak. Kérdéseinkre a Miskolc Holdingtól az alábbi válaszokat kaptuk: az Igazgatóság még nem hozott döntést a Miskolc Holding Zrt. munkavállalóinak év végi jutalmazásáról, ezért sem a jutalom tárgyáról, mértékéről, sem a jogosulti körről nem áll rendelkezésre közérdekűnek minősülő adat.

A polgármesteri hivatalt is megkerestük (késő délután - a szerk.) az ügyben. Kérdéseinkre egyelőre nem érkezett válasz, de amint válaszolnak, közöljük.

 

(A borítóképen: Veres Pál tavaly levélben jelezte, nem lesz jutalom)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában