Vizsgaidőszak

2021.12.13. 19:00

Kezdődnek a vizsgák az egyetemeken

Hétfőtől egészen január végéig számot adhatnak a megszerzett tudásukról a hallgatók.

Ujlaki Attila

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az őszi félévet lezáró vizsgaidőszak hétfőtől kezdődik meg az egyetemistáknak, amely egészen január végéig tart majd. A járványhelyzet idén nem tudott közbeszólni az egyetemek oktatási rendjébe, hiszen a félév során – kevés kivételtől eltekintve – mindenhol jelenléti oktatással zajlott a félév, amelyről az általunk megkérdezett egyetemisták egyöntetűen azt mondták, hogy előnyösebb volt, mint az online tanulás. 

 

A vizsgázás változatlan 

 

A hallgatóknak hat hét áll majd rendelkezésükre, hogy az aktuális félévi vizsgáikat teljesítsék. Idén kevés kivételtől eltekintve minden számonkérés személyes jelenlét mellett lesz a Miskolci Egyetemen. A vizsgákra készülő hallgatóknak három praktikus tanáccsal segít az ­eduline.hu. Első tipp a tervezés: mindig legyen egy menetrend, amely alapján felkészül a hallgató az adott anyagrészből. Ehhez kapcsolódik a második tanács: mindig részekre bontva tanuljuk az anyagot, ezzel elősegítjük a tanulás folyamatát. Mindig tartsunk szünetet, hogy a megtanult anyag elmélyüljön, nagyon fontos a fokozatosság. 

 

Az MVK Zrt. arról tájékoztatta az Északot, hogy a 22-es buszjárat csak szorgalmi időszakban jár, így hétfőtől egészen február elejéig nem áll rendelkezésre az utazóközönség számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában