Mesterképzés

2021.12.15. 18:00

Két szakma mestereit avatták

A magas színvonalat képviselő szakemberekre számítanak a szakképzésben is.

ÉM

20211214 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Lezárult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idei mesterképzése, amelyet követően 8 fodrász és 7 gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő vette át mesterlevelét a kamara székházában.

Fotó: Ádám János

Lezárult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idei mesterképzése, amelyet követően 8 fodrász és 7 gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő vette át mesterlevelét a testület székházában kedden. Az ünnepélyes keretek között megtartott eseményen a jelöltek esküt tettek arra, hogy megőrzik a tisztességes vállalkozások tekintélyét és igyekeznek méltóak maradni a munkájukkal közmegbecsülést kivívó régi mesterek hagyományaihoz.

 

A szakképzés megerősítése és a szakmai tudás színvonalának emelése a kormány és a kamara fontos stratégiai célja – hangsúlyozta Bihall Tamás, a BOKIK elnöke az oklevelek átadását megelőzően. Az iskolarendszer megerősítése megtörtént, a fiatalok számára pedig vonzerőt jelent a havonta elérhető ösztöndíjtámogatás is. 

 

Az új mesterekre utalva hozzátette: fontos, hogy a szakterületükön a legmagasabb színvonalat képviselő fiatal szakemberek friss lendülettel, naprakész tudással vegyenek részt az oktatásban, biztos pontjai legyenek az utánpótlás-nevelésnek.

A követelményeknek megfeleltek szakmájukban magas szintet képviselnek – fogalmazott az átadáson Sári Mária Andrea, a fodrászmestervizsga elnöke. Mint mondta: büszkén és becsülettel viselhetik a mester címet, amit tudásukkal megszereztek. 

 

A BOKIK 1994 óta több ezer mesterlevelet adott ki a legkülönbözőbb szakmákban. Az oklevél megszerzése vállalkozói, pedagógiai ismeretek megszerzéséhez és szakmai továbbképzéshez kötött. A mesterkurzusra azok jelentkezhetnek, akik öt évet már eltöltöttek a szakmá­jukban.

 

Mesterlista

 

Fodrász 

Adorjáni Adrienn, Bodolay-Pajkó Katalin, Kemény-Pál Enikő, Ónodi Ágnes, Szabó Dalma, Takács Gabriella, Varga-Éliás Mónika; Zachar Bernadett

 

Gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő 

Iski Gergő, Kalló Zoltán, Majoros Balázs Ferenc, Mertus Gábor, Mertus Tamás, Seres László, Veres Roland 

 

(A borítóképen: Tizenöt szakember vehette át mesterlevelét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában