Koronavírus

2021.12.20. 17:19

Jövőre sem rendezik meg a Miskolci Kocsonyafesztivált

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A városvezetés 2019. végén jelentette be, hogy hét év után, 2020. február 14-én hazatér Miskolcra a Kocsonyafesztivál. A rendezvény a régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiváljaként született újjá. Tavaly azonban a koronavírus-járvány ellehetetlenítette a rendezvényt, így a szervezők nagyon bíztak abban, hogy 2022 februárjának közepén újra a békáé és a kocsonyáé lesz a főszerep Miskolcon.

 

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések továbbra sem teszik lehetővé tömegrendezvények megtartását és senki nem tudja megjósolni, mikor lesz újra lehetőség egy ekkora rendezvényre biztonságos körülmények között.

 

A Miskolci Kocsonyafesztivál előkészítése és szervezése hónapokat vesz igénybe és a jelenleg is kiszámíthatatlan járványügyi helyzet miatt a város kulturális vezetése és a fesztivál alapító-tulajdonosa, Rózsa Edit közösen úgy döntöttek, hogy Miskolc városa nem tartja meg a Kocsonyafesztivált 2022-ben.

 

Noha Miskolc polgármestere és a fesztivál jogait tulajdonló, fesztiválalapító, Rózsa Edit 2020-ban szándéknyilatkozatot írt alá a közös munkáról, az előző városvezetéshez kötődő 2013-2019 közötti időszak rendezéséről, kártérítéséről még nem született megállapodás. A 2020-ban Veres Pál polgármester és Rózsa Edit között született egyezség értelmében azonban ez nem érinti a fesztiválok jövőbeni közös szervezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában