Advent

2021.12.18. 13:00

Hálaadást tartottak a diósgyőri adventi koszorúnál

Az öröm vasárnapján hálaadásra hívott Marosi Balázs atya a diósgyőri adventi koszorúnál.

Detzky Anna

Az adventi koszorú harmadik, rózsaszín gyertyája az öröm vasárnapját jelképezi, amiről Diósgyőrben a II. János Pál pápa téren található hatalmas koszorúnál is megemlékeztek.

 

„Napjainkban nagy szükségünk van az örömre. Ez a legnagyobb ajándék, amit kérhetünk Istentől ebben az adventben” - mondta Marosi Balázs atya, a diósgyőri római katolikus templom káplánja. „Nagyon fontos, hogy kezdjünk el figyelni az élet apró örömeire. Tapasztalatból mondom, hogyha nemcsak a rossz híreket osztjuk meg, akkor megváltozik az életünk. Először a szívünk változik meg, mert elkezdünk odafigyelni arra, ami igazán fontos és lényeges. Aztán megváltozik szépen lassan a környezetünk, mert továbbadjuk nekik az örömöt, ami lehet egy találkozás, egy jó tapasztalat, egy jó szó, egy mosoly, egy jó cselekedet, vagyis nem nagy dolgok.”

 

Inkább a jóra figyeljünk

 

Ha nem veszítjük el a helyes fókuszt, akkor könnyebb leküzdeni a problémákat. 

 

„Isten nem arra hívott meg minket, hogy a szomorúságot és a haragot osszuk meg. Fontos, hogy örüljünk és amíg élünk, minden nap hálát adjunk: a családtagjainkért, hogy van mit ennünk és innunk, van tető a fejünk felett. Ezek természetesnek tűnnek, de nem azok, mert sokaknak hiányoznak. Hiszek abban, hogyha este elcsendesedünk, minden nap fogunk találni egy örömteli dolgot. Ez kötelességünk, mert, ha belesüllyedünk a világ által diktált sötétségbe, akkor soha nem emelkedik föl a lelkünk. Isten senkit nem akar a mélyponton tartani, hanem szeretné, ha megtapasztalnánk az ő jóságát egymásban. Tehát Isten munkatársainak kell lennünk. Ahol van öröm, szeretet, ott jöhet bármilyen probléma, mindig le lehet küzdeni. Ezt az örömet élhetjük át egymás segítségével, hogy jó az Isten és az Úr mindenkit jónak teremtett. Az lesz az igazi ünnep, ha a szívünkben béke van és nem a nagy ajándékok, hanem a szeretetünk és a jó cselekedeteink érvényesülnek” - zárta áldással az atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában