Sárospataki mozi

2021.12.19. 21:00

Garantált filmélmény

A legkorszerűbb technikával nyitott újra a sárospataki mozi.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Immár hivatalosan is átadták a felújított mozit Sárospatakon.

 

Aros János polgármester a rendezvényen szóba hozta: a városban jelenleg is több nagyobb beruházás zajlik. Közülük az egyik legjelentősebb volt A Művelődés Háza és Könyvtára felújítása, amire több mint kétmilliárd forintot költöttek.

 

Magas minőség, mindenkinek

 

Az épület része a mozi, ami teljesen megújult – közölte a polgármester.

 

Felidézte, milyen stációkon ment keresztül az intézményrész fejlődése. Utoljára 2015- ben esett át nagyobb felújításon, és az akkori viszonyok között a régió legmodernebb filmszínházát alakították ki Sárospatakon háromdimenziós technológiával. Ez történt most is a mai viszonyokra értve – tette hozzá Aros János.

 

Hozzáfűzte: a mozi után hamarosan teljes egészében át tudják adni A Művelődés Házát is.

 

Sajószegi Gábor, az intézmény megbízott vezetője a műszaki tartalmat ismertetve elmondta: a teljes fal akusztikai borítást kapott, a kiemelkedő szigetelésnek köszönhetően zavartalan moziélményt tudnak biztosítani a nézőknek.

 

Az immár ívelt vászon mérete 8-10 négyzetméterrel megnövekedett, amely nagyon jó képminőséget garantál – közölte.

 

Mint ismertette, a vetítőrendszer a ma elérhető legkorszerűbb, és szintén megújult a nézőtér is, nagyon kényelmes székeket építettek be, pohártartóval.

 

Hangsúlyozta: a nézőtér kialakításánál kiemelten figyelembe vették, hogy minden néző ugyanazt a magas kép- és hangminőséget kapja, bárhol is ül a teremben. Ugyancsak megújult az előtér is – jegyezte meg Sajószegi Gábor.

 

Hozzáfűzte: immár van online jegyértékesítő rendszerük. A sárospataki moziban október 28-a óta vetítenek, és a hivatalos átadásig több mint ezerháromszáz néző volt kíváncsi a filmekre, ami a bevezető időszakot tekintve jónak értékelhető – fogalmazott. A filmkínálat tartalmazza majd a legújabb sikerfilmeket, ám a sárospataki filmszínház továbbra is megőrzi korábbi, artmozi jellegét is – közölte Sajószegi Gábor.

 

(A borítóképen: Sajószegi Gábor mutatta be a pataki mozit az újranyitás alkalmából)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában