Költségvetés

2021.12.11. 11:49

Eredményes a modellváltás a Miskolci Egyetemen

Béremeléssel, felújításokkal teszik még versenyképesebbé a Miskolci Egyetemet.

ÉM

Fotó: Vajda János

Elkészítette a 2022. évi költségvetését a Miskolci Egyetem, amelyet 2021. december 10-én az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Kuratóriuma elfogadott. Az oktató-kutatók teljesítmény-alapú bérfejlesztése három pilléren alapszik.

 

Az első szerint a piaci környezet figyelembevételével az idén már realizált 15 százalékos egységes béremelés bázisán további alapbér emelés történik 2022 januárjától, amely során az alacsonyabb keresetűek 2020. évhez viszonyítva több mint 80 százalékos, az egyetemi tanárok közel 30 százalékos garantált bérnövekménnyel számolhatnak.

 

A bérrendezés második pillére, az évente történő teljesítményértékelés elvén alapul. Értékelik a tudományos tevekénységet 30 százalékban, az oktatási tevékenységet 40 százalékban, az intézményi bevételekhez történő hozzájárulást 15 százalékban és az intézményi célok teljesüléséhez történő hozzájárulást 15 százalékban. Objektív, adatbázisokon nyugvó szempontok szerint minősítik dolgozóikat. A legjobb minősítést szerzett kollégáikat az alapbéremelésen túl akár további, közel 40-50 százalékos, egy évre szóló határozott idejű béremeléssel ismerik el.

 

A harmadik pillér egy bónusz alapú, további egyhavi alapbérnek megfelelő anyagi elismerést biztosít a gazdálkodási év végén, attól függően, hogy az egyetem, illetve a gazdálkodási egység milyen mértékben teljesítette az Intézményfejlesztési Tervben és a közfeladat-finanszírozási szerződésben megfogalmazott célokat.

 

Az alapítvány közleménye rámutat: a Miskolci Egyetem versenyképes béreket biztosít, amely kiegészülve a képzések piaci auditjával és hatékonyabbá tételével, valamint a célzott fejlesztési beruházásokkal - például Technológiai és Innovációs Park, Green&Smart Campus - hazai és nemzetközi viszonylatban még versenyképesebb universitas képét vetíti elő.

 

Az alapítvány kiemeli:  2020. augusztus 1-je óta a modellváltásnak köszönhetően felgyorsultak az események a Miskolci Egyetemen. Zajlik az E/1 kollégium és a könyvtár, a levéltár, és múzeum felújítása. Emlékeztetnek rá, hogy 2020 decemberében az Uni-Hotel PPP kiváltása megtörtént, amit idén decemberben követ több kollégium, valamint az E/7 Irodaház PPP kiváltása.

 

Két és félszeres támogatás

 

Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány 2021 szeptemberében aláírta a 25 éves keretszerződést és a 2026-ig szóló közfeladat-finanszírozási szerződést. Az egyetem az eddigi állami támogatás 2,5-szörösét fogja kapni 2022 januárjától - mutatnak rá.

 

(A borítóképen: Az egyetem bejárata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában