Köszönet a gyógyítóknak 2021

2021.12.30. 11:00

Emlékművet állítottak az egészségügyi dolgozóknak Miskolcon

Szobrot emelt az elmúlt héten az Éltető Lélek Alapítvány az egészségügyi dolgozók tiszteletére, a megyei kórház területén, az Ápolók terén.

Detzky Anna

Az emlékmű, Máger Ágnes alkotása, egy földhalmon álló 140 centiméter fehér márványoszlop. A földhalom szimbólum a járványban elhunytak tiszteletét fejezi ki. Az ebből kiemelkedő fehér oszlop a tisztaság, az állhatatosság jelképe, az áldozatos munkára utal, amelyet az orvosok, ápolók, az egészségügyben dolgozók végeztek. Az oszlopon látható a Köszönet a gyógyítóknak 2021 felirat. Az oszlop tetején elhelyezkedő virágbimbó az életet és a folytonosságot szimbolizálja. A bronzból készült virágbimbó 35 centiméter magas, így az emlékmű mérete összességében 170 centiméter. Ezzel az összetett szimbólumrendszerrel mond köszönetet és fejezi ki háláját a gyógyítóknak az alapítvány, akik egészségük és életük kockáztatásával szolgálták a betegek gyógyítását a súlyos Covid járvány idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában