Hernádbűd

2021.12.04. 19:00

„Együtt voltunk ismét, és ez volt a lényeg”

Tovább épül és szépül Hernádbűd, és sok-sok programot szerveztek a község lakóinak.

Forrás: PH

„Áttekintve az év legfontosabb közösségi történéseit, elmondhatjuk: a nyár beköszöntével és az enyhítésekkel, július hónapban kirándulást szervezett önkormányzatunk a közösség erősítésére a hajdúszoboszlói fürdőbe, ahová a falu minden lakóját meghívtuk – mondta az Északnak Majoros Béláné, Hernádbűd polgármestere. – Aki részt tudott venni ezen az eseményen, egy vidám nyári fürdőzés élményével tért haza. A diákok számára biztosítottuk a nyári diákmunka lehetőségét. Több diák is élt ezzel, és dolgoztak a településen. A tanuló diákok segítése érdekében már hagyomány, hogy csatlakozik községünk a Bursa pályázati rendszerhez. Szeptember beköszöntével pedig minden diák iskolakezdési támogatásban részesült” – sorolta a polgármester.

Gondját viselik

„A közfoglalkoztatási program részeként egész évben építjük, szépítjük a települést. Községünk lakosai közül nagyon sokan éltek az oltás felvételével egyénileg és a falugondnoki szolgálat közreműködésével, ezért szeptember elején közösségi rendezvényt, falunapot rendezhetett önkormányzatunk. Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, a meghívott művész pedig Újvári Marika volt, aki nagyon jó hangulatot teremtett előadásával. Együtt voltunk ismét, és ez volt a lényeg – hangsúlyozta. – Pályázat útján felújítottuk a Széchenyi utca egyik szakaszát, így mostantól jó minőségű, biztonságos közlekedést nyújt az ott élők és a településre érkezők számára. Mindezeken túlmenően folyamatban van az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére elnyert pályázat, valamint kivitelezési szakaszába lépett a számos lehetőséget rejtő, a vízi turizmus fejlesztéséről szóló pályázat. Továbbra is figyeljük a pályázati lehetőségeket, terveink között szerepel a turistacsalogató Fülelő kilátó rekonstrukciója, valamint a templomaink felújításában való részvétel” – foglalta össze a település polgármestere.

(A borítóképen: Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a falunapot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában