Ünnepi bevásárlás

2021.12.31. 10:30

Bőséges a kínálat virsliből és pezsgőből

A boltok felkészültek az ünnepi bevásárlásokra, van elegendő hústermék, virsli, szeszes ital és pezsgő is.

Bacsó István

Fotó: Kozma István

A nagy áruházláncok közlései szerint üzleteikben minden eddiginél gazdagabb hús-, ital-, zöldség- és gyümölcsválasztékkal várják a vásárlókat. Senki nem marad az év utolsó napján harapni- és innivaló nélkül, akár buliban tölti azt, akár otthon kipihenve az év fáradalmait.

 

A szokásos sláger ilyenkor a virsli, a lencse és a pezsgő. Ezekben a napokban fogy belőlük a legtöbb. Ezt diktálja a hagyomány, a babona és a megszokás. Az sem mellékes, hogy a megfáradt ünneplőknek éjfél után a leg­egyszerűbb megfőzni néhány adag virslit, amely friss kenyérrel és ­mustárral, ­ketchuppal azonnal fogyasztható. Apropó, főzés! Nem árt tudni, hogy a virsli már meg van főzve! Tehát csak fel kell melegíteni a kívánt hőfokra, sokáig főzni, repedésig forralni nem kell, sőt minél tovább főzzük, annál több íz fő ki belőle. Így sem ízben, sem állagban nem azt kapjuk, amit kaphatnánk.

 

Tesztelt áruk

 

A kereskedők szerint minden virslifajtából lesz elég, a legolcsóbb saját márkás kiszerelésektől a legdrágább készítményekig. Mivel a fogyasztóvédelmi hatóság idén is ellenőrizte és tesztelte ezeket az árukat, így biztosra vehető, hogy a minőséggel, árarányosan nem lesz gond.

Pezsgőből is van kínálat. A piacon idén is megjelentek a kisebb-nagyobb magánborászatok saját, kis szériás termékei is a nagyok, az ismert pezsgőmárkák mellett.

 

(A borítóképen: A pezsgő is elmaradhatatlan kelléke a szilveszternek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában