kerékpárút

2021.12.03. 08:30

Bőcsön számos sikeres pályázaton vannak túl

Kétezer-hatszáz méter hosszan újítottak fel, illetve építettek kerékpárutat Bőcsön a sörgyártól Berzékig, egy kilométeren TOP-os, 1,6 kilométeren pedig a Magyar Falu programos pályázatok támogatásával.

Serfőző László

Fotó: Serfőző László

A kerékpárút végén negyvenhárom gépkocsit fogadó parkolót is létrehoztak a temető bejáratánál. A kerékpárúttal párhuzamosan új csapadékvíz-elvezető csatornát alakítottak ki 1,4 kilométer hosszan, a két beruházás avatószalagját a napokban vágták át.

Jelentős összeg

Mint azt S. Nagy László bőcsi polgármester elmondta, két uniós fejlesztési időszak érinti településvezetői pályafutását, 2006–2010 között 195 millió forint, míg 2010- től egymilliárd-háromszázötvenmillió forint érkezett Bőcsre fejlesztés céljából, a legutóbb avatott beruházások 115 millióba kerültek együttesen. Bőcs az elmúlt két évben kilenc Magyar Falu Programban pályázott sikeresen.

Az avatási ceremónián részt vett dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője, aki beszédében megjegyezte, egy kerékpárút építése, annak megvalósulása a településen élők komfortérzetét növeli, mindemellett segít az egészséges életmód kialakításában, annak javításában, a biztonságosabb közlekedés fokozásában. Öröm látni a település fejlődését, ide mindig szívesen látogat el. Képviselői mandátumának megszerzését követően Bőcs volt az első helység, ahol részt vett egy átadási ünnepségen, ami – ennek kapcsán – emlékezetes marad számára.

(A borítóképen: Két beruházást adtak át ünnepélyesen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában