Tömegközlekedés Miskolcon

2021.12.17. 08:30

Az MVK-t 23 millió forintért világítják át a fővárosban

Két vállalat vette górcső alá a megyeszékhely közlekedését.

ÉM

Fotó: Ádám János

Több mint 23 millió forintot költ az MVK menetrendjének és működésének vizsgálatára a baloldali városvezetés. 

 

Az MVK Zrt. átvilágítását két cég egymástól függetlenül végzi. A Miskolc Holding a Közlekedéstudományi Intézetet bízta meg egy átfogó elemzés elkészítésével, míg Miskolc önkormányzatának megbízásából a Mobilissimus Kft. vizsgálódik. A városházától kapott tájékoztatás szerint a cég 8 millió 128 ezer forintos vállalkozói díjért vállalta el a munkát. A Mobilissimust azzal bízta meg a baloldali városvezetés, hogy a miskolci közlekedési vállalat jelenlegi menetrendjét és a menetrendtervezés gyakorlatát két lépcsőben elemezze és javítsa. Az első üteme már elkészült, azonban ezek megállapításai – amíg a teljes vizsgálat le nem zárult – nem nyilvánosak.

 

Nincs hír a döntésekről 

 

A másik céget a Miskolc Holding Zrt. személyszállítási közszolgáltatási szakértői feladatok ellátásával bízta meg: a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. az MVK szakmai folyamatait vizsgálja. Ez „kiterjed a személyszállítási folyamatok megfelelőségének, a kiszolgálórendszerek javításának, a forgalom-ellenőrzés megfelelőségének, a forgalomirányítás megfelelőségének, az értékesítés és kontrolling megfelelőségének és az in-house beszerzési folyamatok megfelelőségének vizsgálatára és a lehetséges fejlesztési pontjainak meghatározására” – tudtuk meg a Miskolc Holding illetékesétől. 

 

A holding a feladat teljesítéséért 14 millió 920 ezer forint + áfa megbízási díjat fizet. A Közlekedéstudományi Intézet szakértői már elkészítették a jelentésüket, amelynek megállapításait még nem hozták nyilvánosságra, így azokról a döntésekről sincs egyelőre hír, amelyeket erre a jelentésre alapozva vezetnek majd be Miskolcon.

(A borítóképen: Talán kiderül a vizsgálatokból, miért nagy a tömeg a buszokon és a villamosokon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában