Útfelújítás

2021.12.05. 18:00

Átadták az elkészült útszakaszokat

A Magyar Közút Zrt. üzemeltetési forrása segítségével megújult Borsodivánka teljes átkelési szakasza.

Forrás: ÉM

Az útfelújításra azért volt szükség, mert a településen régóta nagyon rossz minőségűek voltak a bel- és külterületi utak.

A felújítás érintette a Borsodivánka és Poroszló közötti összekötő szakaszon a Rákóczi utat, Négyes irányába a József Attila utat, valamint Egerlövő felé a Béke út is megújulhatott. A Magyar Közút Zrt.-nek köszönhetően mintegy kétezer méter hosszan történt útburkolat-javítás a településen. A beruházás összköltsége meghaladta a kilencvenmillió forintot.

Az átadáson jelen volt Tállai András országgyűlési képviselő, aki beszédében elmondta: „Kiemelten fontosnak tartom, hogy a választókerületemben élők minőségi, illetve közbiztonsági szempontból kiváló utakon közlekedhessenek.”

Számos fejlesztés

Az útszakaszok felújítása mellett azonban több sikeres beruházás is történt Borsodivánkán az elmúlt időszakban. Az energetikai pályázatnak köszönhetően elkészült a település általános iskolájának, valamint Művelődési Házának energetikai fejlesztése, illetve új burkolattal látták el a Gagarin utat. Mindezek mellett a kisgyermekek örömére megújult a település játszótere is.

(A borítóképen: Az ünnepélyes átadáson: mintegy kétezer méter hosszan történt útburkolat-javítás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában