Bűnmegelőzés

2021.12.04. 15:00

Adventi kalendárium az áldozattá válás ellen

A jótanácsok mellett nyeremény is lapul az ablakok mögött.

Horváth Imre

Bűnmegelőzési adventi kalendáriumot állított össze a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány Bűnmegelőzési Szolgálata a megyei rendőr-főkapitányság támogatásával. A kalendárium online érhető el a bunmegelozes.eu oldalon december 1-től. Hasonlóan a hagyományos adventi kalendáriumokhoz, mindennap kinyithatunk egy kis ablakot egészen december 24-ig, az ablakok mögött pedig egy-egy aktuális jótanács lapul annak érdekében, hogy ne váljunk bűncselekmény áldozatává.

Az alapítvány tájékoztatása szerint a bűnmegelőzés napjainkra jelentősen felértékelődött. A bemutatott szakmai ismeretek, bűnmegelőzési módszerek, védelmi praktikák megismerése, elsajátítása minden embernek megadja azt a lehetőséget, hogy közvetlen életközösségében, környezetében, családjában elkerülhesse a tragédiákat. Ennek érdekében az ismereteket szakemberek továbbítják az olvasók felé, felkészítve őket egy magasabb szintű védelemre a társadalom negatív hatásai ellen.

Az első nap kis ablaka alatt dr. Kiss Attila megyei rend­őr-főkapitány köszönt be december 1-jén, felhívva a figyelmet, hogy „az adventi időszakban is a tetteink védenek meg minket, óvják meg a családunk és értékeink biztonságát”. A második nap pedig már az autófeltörésekre hívja fel a figyelmet a kalendárium. Amely egyben játékot és nyereményt is rejt. Mindennap megjelenik egy betű is a jótanácsok mellett, az összes betű birtokában pedig egy újabb bűnmegelőzési tanács olvasható majd össze. Aki ezt beküldi az adataival együtt a megadott elérhetőségekre, az nyereményjátékban vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában