Élő Adventi Kalendárium

2021.12.25. 16:00

Adventi ablakok nyíltak

Karácsonyi motívumokkal kreatívan díszített ablakok december 1-től 24-ig.

NHK

Forrás: Olvasónk küldte

Az ötlet a barátnőjével, Szabóné Francz Beátával történő beszélgetésünk során indult – mondta Korpás-Szikszai Dalma. A barátnő valamelyik szomszéd településről hallotta, hogy terveznek ilyet, és milyen jó lenne, ha Nyékládházán is lenne hasonló.
 

Nem csak az online térben 
 

Egy nyékládházi Facebook-csoportban leírták, hogy mire gondoltak, mit szeretnének megvalósítani. Szerencsére a város lakói nagyon együttműködően fogadták és sokan szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez – tudatta Dalma. Ezért létrehozta a „Nyékládháza Élő Adventi Kalendáriuma 2021” csoportot. Ide bárki beléphet, az is, aki csak szeretné megcsodálni az ablakokat. 

 

Az ablakok megtekintésére személyesen is van lehetőség Nyékládházán, hiszen mindenki leírja az utca nevét is a kép alá, hogy könnyebben megtalálható legyen. Ezzel egy játék is indult, hiszen akik minden ablak előtt készítenek képet, és ezt igazolják is, azok között helyi vállalkozók által felajánlott ajándékokat fognak kiosztani. 

 

Semmilyen megkötés nem volt, az ablakokat mindenki a maga ízlése és kreativitása szerint díszítette fel, majd sötétedés után lefotózta, és feltöltötte. A közösségépítés volt ez egyik cél, a másik, hogy még szebbé tegyék városukat az adventi időszakban. Dalma mindennap izgatottan várta az újabb csoda szép ablakot – mondta. Jó érzés, hogy a lakosok együtt várják az ünnepet, együtt számolnak vissza, és így egy kicsit békésebb időszakot teremtenek maguknak – vélekedett az ötletgazda. 

 

Hozzátette: nagy volt az érdeklődés, a 24 ablak hamar gazdára talált, így sajnos több jelentkező ki is maradt belőle, de jövőre is meghirdetik, és reményei szerint hagyományt teremthetnek.
 

(A borítóképen: A Szabó család papírból kivágott figurái a 16-os ablakot díszítik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában