Magyar Falu Program

2021.12.09. 17:30

6600 tonna új aszfalt

Ahol jó az út, ott nem csak a közlekedés biztonságosabb, az ott élők hangulata is jobb.

Bacsó István

Fotó: Bujdos Tibor

A Magyar Falu Program keretében felújított 2506-os út újabb szakaszának átadására került sor szerdán Bánhorvátiban. A Szarvaskő–Vadna összekötő út Bánhorvátit és Nagybarcát érintő 6,5 kilométeres szakasza kapott új burkolatot és padkát, amihez hatezer-hatszáz tonna új aszfaltot használtak fel. 

A bánhorváti polgármesteri hivatal által szervezett átadóünnepségen a házigazda, Deák-Szinyéri József polgármester kiemelte: „Nagy öröm ez a falunak, hiszen a közúttal együtt két nagyon rossz állapotban lévő községi út is felújításra került, a Szabadság és a Radnóti út. Ez számunkra nagy dolog, mert a mindennapi életünket könnyíti meg ez a beruházás. Egészen más érzés ma bejönni a településünkre a jó minőségű úton, mint eddig.” Megköszönte Demeter Zoltán országgyűlési képviselő és a kormány támogatását, valamint a kivitelezők magas színvonalú munkáját.

 

Igazi ajándék 

 

„Számomra különösen is felemelő érzés most itt állni és átadni ezt az utat, hiszen családommal együtt itt élek több mint harmincöt esztendeje. Jó látni a településünk folyamatos fejlődését, amelyet a választókerület képviselőjeként támogatni is tudok” – mondta Demeter Zoltán. „Adventi időszak van, amikor az ember szeret adni és kapni, és Bánhorvátinak meg Nagybarcának ez egy igazi karácsonyi ajándék” – tette hozzá. A jó minőségű út biztonságosabbá teszi a közlekedést az itt élők számára nap mint nap, és az ide érkező és átutazó kirándulóknak is. 

 

Tóth-Péter Zoltán, Nagybarca polgármestere és Peiker Tamás, a kivitelező Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója is méltatta az elvégzett munkát, kifejezve örömüket, hogy egyre több kistelepülési út és az őket öszszekötő közutak épülhetnek újjá az erre a célra biztosított kormányzati forrásokból. A beruházás mintegy 765,2 millió forintból valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában