Városi közgyűlés

2021.11.26. 11:30

Egymásnak estek a képviselők a városi közgyűlésen

Kétórásnál is hosszabbra nyúlt a vita a költségvetés korrekciójáról a miskolci közgyűlésben.

Fotó: Ádám János

Az összesen 17 napirendi pontot felsorakoztató miskolci közgyűlési ülésen az önkormányzat idei költségvetésének harmadik negyedévi korrekciója kapcsán alakult ki a legnagyobb és leghosszabb – kétórásnál is hosszabb – vita.

Szopkó Tibor alpolgármester szerint az önkormányzat az elvonásoktól terhelt időszakban is felelősen gazdálkodik: „a város működik, kötelezettségeinket teljesítjük, és fejlesztésre is jut pénz.”

Soós Attila, a Fidesz és a KDNP vezérszónoka a félig tele, félig üres pohár párhuzamot hozta fel példaként, mondván, eddig úgy gondolták, félig tele van az a bizonyos pohár, azonban Miskolcon egyre több az arra utaló dolog, hogy félig üres. „Miskolc elindult egy lejtőn, és nem tudjuk, ennek hol a vége – mondta. – Ezt a városvezetést belső hatalmi harcok feszítik, és a város vezetése helyett ez viszi el az energiáját. Látjuk a polgármester magáramaradottságát is. Látjuk a dúló hatalmi harcokat.”

Arra szólította fel a Velünk a Város frakciót, hogy kezdjenek el együttműködni és belső hatalmi harcok helyett vezetni ezt a várost.

Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy nincsenek beruházások, fejlesztések, azaz nincs perspektíva. „Ezt sajnos a városlakók is érzik és egyre inkább hiányolják...”

Erdei Sándor, a Velünk a Város frakció tagja szerint a jelenlegi rossz anyagi helyzetet az előző városvezetéstől örökölte a jelenlegi vezetés, amit tetézett az, hogy a kormány elvonta a bevételek nagy részét. „A kormány elvett, miközben adni kellett volna” – tette hozzá.

Dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakció vezetője – többek között – kijelentette: „Mi nem azt mondjuk, hogy a kormány adjon többet, azt mondjuk, ne vegyék el a miskolciak pénzét!”

A kiteregetett szennyes esete

A vita folytatódott az alpolgármesterek, tanácsnokok és települési önkormányzati képviselők elmúlt évi munkájáról szóló beszámolók kapcsán.

Dr. Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője tragikusnak nevezte, hogy dr. Mokrai Mihály gazdálkodási tanácsnok beszámolójában a polgármester gazdaságpolitikáját bírálja, és azzal vádolja, hogy lepaktál a Fidesszel. „Amíg önök sem tudnak egymással együtt dolgozni, hogyan várják el, hogy mi is együttműködjünk önökkel?” – tette fel a kérdést.

Soós Attila az azonnali.hu-n és az Északban is megjelentekre utalva elmondta, hogy a sajtóban kiteregetni a szennyest nem helyénvaló. Dr. Mokrai Mihály és Veres Pál vitáját országos médiába vinni komoly bajt jelez.

Szopkó Tibor alpolgármester elismerte, hogy vannak véleménykülönbségek a frakcióban, de szerinte képesek irányítani a várost, és ez egy életképes módszer.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/dk-s-haduzenet-veres-palnak-6007661/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/mokrai-gazdasagi-otleteit-hianyolja-veres-6029597/

(A borítóképen: A szónoki emelvényen Soós Attila, a háttérben Szopkó Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában