Légszennyezettség

2021.11.14. 12:31

Veszélyes és egészségtelen a levegő minősége

Sajószentpéteren veszélyes, Putnokon, Kazincbarcikán, Miskolcon pedig egészségtelen a levegő minősége – tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján. A rossz levegőminőség miatt a légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, figyelmeztetett korábban az NNK.

Azt tanácsolják, ahol veszélyes a levegőminőség, ott a gyerekek, a várandós nők, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők kerüljék a szabadban tartózkodást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat légszennyezettségi előrejelzésében azt írta: vasárnap még romló tendencia valószínű. Némi változást a hétfőtől megélénkülő északkeleti szél hozhat, amelynek hatására az ország nagyobb részén javul, a Dunántúl északi felén azonban valamelyest romlik a levegő minősége. Kedden az élénk délkeleti szél hatására várhatóan tovább javul a levegőminőség. Szerdától viszont ismét anticiklonális hatások alakítják az időjárást, emiatt újból romlásnak indul a levegőminőség – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában