Ezt írtuk anno 1991-ben

2021.11.08. 07:30

Tilos a Búza téri piacon legyalulni a káposztát

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Fizetett a helyért a piacon. Van káposztája, amit árulhat. Rendelkezik gyaluval, legyalulva is árulhatná a káposztáját. De a piacon nem gyalulhat. Ezzel a panasszal foglalkozott az Észak-Magyarország 1991. november 1-jei száma.

„Itt jártak a piacfelügyelőségtől, és azt mondták, nagy a környéken a por, a füst, tehát egészségre ártalmas itt, helyben gyalulni” – mondta el a kisvállalkozó.

A piacfelügyelőségen megerősítették a hallottakat, kiegészítve azzal, hogy a piac területe árusításra és nem árutermelésre szolgál. „Természetes, hogy megtiltották a poros, benzingőzös helyen ezt a munkát” – írta a lap.

A megyei népegészségügyi intézet munkatársa viszont azzal árnyalta a képet: a városi intézettől lehet engedélyt kérni a tevékenységre, ennek menete – éppen a vevők érdekében – meglehetősen bonyolult, de végig kell járni ezt az utat.

Ha lenne kétsége az olvasónak, ne legyen: a helyben gyalult káposztára volt igény, annál is inkább, mert a vevő jobban bízott abban, amit a szeme előtt készítenek.

(A borítóképen: Gyalulva is népszerű termék a káposzta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában