Miskolci Egyetem

2021.11.01. 09:00

Tanárjelölteknek segít a Klebelsberg-ösztöndíj

Idén is lehet pályázni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjra, adta hírül a Miskolci Egyetem. A 2013-ban a kormány által alapított ösztöndíjprogram célja a tanári, tanítói vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatók motiválása a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre, egyúttal az oklevél megszerzését követően részükre álláshely biztosítása.

A pályázat benyújtására az a magyarországi felsőoktatásban tanuló, magyar anyanyelvű hallgató jogosult, aki a pályázat benyújtásának időpontjában osztatlan tanárképzést, illetve gyógypedagógia vagy tanító alapképzési szakon képzést nyújtó felsőoktatási intézménybe felvételt nyert vagy a pályázat benyújtásának időpontjában már tanulmányokat folytat.

Vállalnia kell, hogy az oklevél megszerzését követő hat hónapon belül a végzettségének, és szakképzettségének megfelelő, elsősorban főállású, foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesít a központ által megjelölt köznevelési intézményben.

Az ösztöndíj keretében 125-375 ezer forint/félév/fő ösztöndíjat is el lehet nyerni. Ennek elbírálása differenciáltan történik a pályázat kiírásban szereplő szempontok szerint. A pályázat benyújtásának határideje: 2021. november 8.

További részletek a Miskolci Egyetem honlapján találhatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában