közmeghallgatás

2021.11.12. 14:00

Nincs béke a Görögszőlő utca gépjárműforgalma miatt

A helyiek egy csak a környékbeli utcákban élők számára összehívandó lakossági fórum megtartásában látják a Görögszőlő utca gondjainak megoldását.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

A koronavírus-járvány egyre élénkülő negyedik hulláma alaposan rányomta a bélyegét Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata csütörtökre összehívott idei közmeghallgatására. Tavaly a járvány miatt nem tudták megtartani a városi közmeghallgatást, de a 2019-es – az önkormányzati választások utáni első – fórum igen nagy népszerűségnek örvendett. A város vezetői – nem túlzás – éjszakába nyúlóan hallgatták a városban élők pozitív és negatív meglátásait.

Csekély érdeklődés

Idén azonban alaposan megcsappant az érdeklődés, az online jelentkezési felületen mindössze hatan jelezték részvételüket és vázolták fel az adott problémát, amit szerettek volna a városvezetés elé tárni.

Veres Pál polgármester sorra szólította a jelentkezőket, akik közül végül is mindössze hárman jelentek meg, és mondták el élőben problémájukat. A többiek – mint a városvezető jelezte – írásban kapnak választ.

Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma a Görögszőlő utca forgalmi rendje volt. Mint ismert, ez az az utca, amelyet az autósok előszeretettel használnak surranópályának a reggeli és délutáni csúcsforgalom idején, hogy elkerüljék a dugóra hajlamos, egysávos főutcát. Ugyanakkor ugyanez az utca a kerékpárosok számára is közkedvelt útvonal a belvárosból Diósgyőr és a Bükk felé. Erre természetesen felfestett kerékpárossáv is jogot biztosít számukra az út két oldalán. Dr. Varga Attila Károly a Görögszőlő utcán és környékén élők nevében beszélt a plénum előtt arról, hogy két évvel ezelőtt a helyiek megkérdezése nélkül alakították ki az utca jelenleg is érvényes forgalmi rendjét, amely azt jelenti, hogy egy helyen kénytelenek közlekedni az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok is. Úgy vélte, hogy lakossági fórumon kellene kialakítani a megfelelő álláspontot. Ezt támogatta Deák-Bárdos Mihály önkormányzati képviselő is, aki azt is jelezte, hogy szerinte csak a helyieknek lenne szabad részt venni a fórumon. A közmeghallgatáson elhangzottakra visszatérünk.

(A borítóképen: Dr. Varga Attila Károly szólalt fel a forgalmi rend miatt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában