előadás

2021.11.17. 20:50

Nemzetpolitika határon innen és túl

Duray Miklós felvidéki magyar politikus szerdán a Civil Összefogás Fórum Miskolci Klubjának vendége volt.

Fotó: Ádám János

A felvidéki magyar politikus, közíró, „A rendszerváltozás és nemzetpolitika alakulása 1989-től napjainkig” címmel tartott előadást a Tudomány és Technika Házában. Duray Miklós a Civil Akadémia vendégeként a Felvidék Ház meghívására érkezett Miskolcra. A beszélgetés házigazdája Lengyel Attila, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) Miskolc Klub elnöke volt, és meghívott vendégként részt vett Mács Ildikó, a Felvidék Ház szakmai igazgatója.

Duray Miklós Losoncon született 1945-ben, aktívan 1965 óta politizál. A kommunizmus idején kétszer is bebörtönözték, Amerikából hazatérve részt vett a bársonyos forradalomban, 1990-ben megalapította az Együttélés politikai mozgalmat. Szlovákiában az MKP, a Magyar Koalíció Pártja megalakulásában is aktív szerepet játszott. A 2010-es szlovákiai parlamenti választáson az MKP nem jutott be a parlamentbe, így képviselői mandátuma megszűnt. Ezt követően bejelentette, hogy korára való tekintettel visszavonul az aktív politizálástól és lemond az MKP-ban betöltött tisztségéről. 2010 óta a Soproni Egyetemen oktat politológiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában