Ezt írtuk anno 2001-ben

2021.11.01. 07:30

Nem tünteti el a kamera a belvárosi rendőröket

Megkezdte rendeltetésszerű működését a miskolci Széchenyi úton és a Búza téren kiépített videókamerás térfigyelő rendszer.

Kecskemét, Petőfi Sándor utcában a zebrát is térfigyelő kamera figyeli a sok szabálytalanság miatt. Az önkormányzat nyilvántartásai szerint jelenleg Kecskeméten 82 helyszínen 192 darab térfelügyeleti kamera, további 37 helyszínen pedig 68 darab rendszámfelismerő kamera működik. 20190704 Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe Kecskemét

Forrás: MW

Fotó: Bús Csaba

A közösség biztonságérzetét befolyásoló fejlesztésről 2001. október 30-án adott hírt az Észak-Magyarország. A lap dr. Pásztor Albert alezredest, a megyeszékhely rendőrkapitányát idézte: a hálózat kiváló minőségű, a mai kor elvárásainak megfelelő és a jövőben tovább bővíthető.

A kamerák jelenléte nem jelenti azt, hogy eltűnnének a rendőrök a belvárosból. Mindenesetre az „élő erőben” némi átcsoportosítás történhet a város területén.

A kihelyezett kamerák felvételei a rendőrkapitányságon kialakított központba futnak be, ahol a törvény által engedélyezett ideig őrzik a képeket. Bűncselekmény esetén bizonyítékként használhatók fel a képsorok.

A tudósításban megszólalt dr. Besenyei Lajos, a Miskolci Egyetem rektora: szívesen venné, ha az Egyetemvárosban is kiépülne és ehhez a központhoz csatlakozna a közbiztonságot nagymértékben javító hasonló térfigyelő rendszer.

(A borítóképen: Sokat fejlődött a rendszer)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában