felújítás

2021.11.11. 15:00

Megújult épületek Gesztelyben

Régóta esedékes volt a teljes körű felújítás mindkét épületen.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Zsolt.Repasy

A település önkormányzatának két megújult épületét adták át október végén. A polgármesteri hivatalnak helyet adó ingatlan az 1800-as évek második felében épült. A közösségi házat eredetileg is művelődési háznak szánták, 1960-ban adták át rendeltetésének. Az évek során mindkét épületen történtek kisebb-nagyobb felújítások, de ráfért már a korszerűsítés, hiszen méltatlan körülmények között folyt ott a munka – mondta Simon István, Gesztely polgármestere. Ezentúl sokkal szebb, a kor igényeinek megfelelő helyen dolgozhatnak, illetve a község lakói is élvezhetik a megújult környezetet.

Nagy segítség volt

Több mint százmillió forintot nyert az önkormányzat a polgármesteri hivatal és a közösségi ház energetikai korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Ebből mindkét épület homlokzatának szigetelése, nyílászárók cseréje és a komplett fűtés-korszerűsítés valósult meg. A beruházás keretein belül kicserélték a fűtőtesteket, a csöveket, a kazánt. A művelődési házba a régi konvektorok helyett radiátorok kerültek – tudatta a polgármester. Ezen túlmenően sor került festésre, burkolásra, akadálymentes vizesblokk kialakítására, valamint az épületek komplett akadálymentesítésére – tette hozzá Simon István.

Más forrásból valósították meg mindkét épületen a tetőszerkezet felújítását. A palafedést lecserélték, és lemezborítást kapott a tető héjazata.

A polgármesteri hivatal tetejére felkerült még 24 darab napelem, amely az energiaellátást segíti. A közösségi ház tetején már egy korábbi pályázatnak köszönhetően voltak napelemek – hangsúlyozta a polgármester.

Szintén más forrásból az egész villamos hálózatot kicserélték a polgármesteri hivatalban a kapcsolókkal és lámpatestekkel együtt. Simon István megemlítette továbbá, hogy a TOP-os pályázatokon felül óriási segítség az ötezer fő alatti településeknek a Magyar Falu Program is.

A település vezetője hozzátette: dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője sokat tett annak érdekében, hogy a beruházások megvalósulhassanak.

(A borítóképen: Simon István és dr. Koncz Zsófia bejárták a megújult épületet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában